Snježana Abdurahmanović prije nego si je oduzela život: "Neću dati da me ucjenjuju i da mi unište život"

Foto: Facebook, Index

"PRIJE četiri dana Snježana mi je rekla da je bila kod Sruka i Bajića (Marko Bajić, šef odjela Općih poslova, i Boris Sruk šef poslovne jedinice Poslovanje na HRT-u, op.a.), i da je pokušala riješiti svoj problem i nije uspjela. Rekla je da će ona naći načina kako da im uzvrati, da je ostave na miru, da radi. Jučer sam je srela na hodniku i pitala kako je, i što se događa? Rekla je da je bila sa Srukom i Bajićem i da im je pokazala zube i našla način kako da je puste da radi. Bila je nasmijana i rekla mi je 'neću dati da mi unište život, neću posustati, ne mogu mi to raditi neću im to dozvoliti!'. Rekla mi je doslovno 'ne dam da me ucjenuju, nemojte dati ni ti ni Lalita!'", ispričala je Indexu Marina Pavičić, djelatnica Interne revizije HRT-a.

Tvrdi da su se u petak, nakon vijesti o samoubojstvu Snježane Abdurahmanović, voditeljice HRT-ovog restorana i samohrane majke dvoje djece, svi na HRT-u osjećali loše, osim nekih. Smrt prijateljice najteže je primila Lalita Galo, službenica u Internoj reviziji, kojoj je pozlilo pa je dan provela na Hitnoj Pomoći. Marina Pavičić tvrdi da su ona i njena kolegica također žrtve mobbinga i da su pritisci na njih svakodnevni.

"Sruk me nagovarao da odustanem od tužbe za mobbing"

"Ja sam 2011. zbog mobbinga prijavila moju šeficu Milicu Pavičić, ali umjesto da me zaštiti nova uprava je 2012. stala na njenu stranu i ona je zadržala svoju poziciju u kući. Boris Sruk me u više navrata nagovarao da odustanem od tužbe, i upozoravao me na posljedice, što sam shvatila kao prijetnju. To isto su radili i Laliti, koja je jedina pristala svjedočiti u moju korist. Kada smo jučer čule da se Snježana ubila, Lalita je završila na Hitnoj!", prepričava Marina Pavičić.

Interna revizija HRT-a u kojoj je zaposlena bila je i predmetom kritika Nadzornog odbora HRT-a upravo zbog rada šefice tog odjela. Na sjednicama NO-a spominjao se navodni sukob interesa i činjenica da se dugogodišnja šefica interne revizije nije istaknula u otkrivanju nezakonitosti na HRT-u, o kojima se, inače, u kuloarima neprestano govori, dok neke od njih procesuira i DORH.

"Pričala je da joj prijete, zastrašuju je i ucjenjuju"

"Prošlog tjedna Snježana je ispričala na hodniku Laliti Gelo kako joj prijete, zastrašuju je i ucjenjuju i da je na sve moguće načine pokušavaju otjerati s HRT-a. Kada nisu uspjeli, okrenuli su se njezinom poslodavcu Adria Grupi i napravili pritisak na njezinog šefa da je mora maknuti. Kako ni s time nisu uspjeli jer je čovjek rekao da nema razloga za to ucijenili su ga da će raskinuti ugovor s Adrija Grupom ukoliko je se ne riješi", tvrdi Marina Pavičić.

"Čula sam da je u petak rano došla na posao i da nije mogla ući jer joj je kartica bila nevažeća. Zvala je nekoga s kim je dobra iz osiguranja da nešto ne valja s karticom, pa su je pustili unutra. S obzirom da je Bajić naredio da ona ne smije ući u zgradu, a saznali su da je ušla, poslali su nekoga tko ju je izbacio van iz zgrade. Navodno je bila totalno u komi, vikala je plakala, nakon toga je zvala Vlatka Kolarevića (bivšeg šefa, op.a.), a onda otišla na groblje i raznijela se. Kažu da je s groblja prije kraja zvala policiju", svjedoči Marina Pavičić, inače bivša djelatnica kriminalističke policije.

Šutnja s HRT-a

Tijekom jučerašnjeg dana iz uprave HRT-a nismo mogli dobiti informaciju o tome zbog čega je osiguranje izbacilo Snježanu Abdurahmanović, dok nam se Boris Sruk nije javljao na telefonske pozive i sms poruke.

Cijelu priču Bajić nije želio komentirati, dok su iz HRT-ovog Ureda za odnose s javnošću poručili da ne mogu davati komentare jer Snježana nije bila njihova zaposlenica.

"Ona je meni dala do znanja da je nešto napravila zbog čega je sigurna da joj Bajić više neće prijetiti, ali nije rekla što. U četvrtak je prvi puta bila vesela i nasmijana, jer je zadnjih dana bila smrknuta i napeta...", zaključuje Marina Pavičić.

Index doznaje da je Snježana Abdurahmanović nakon prijetnji otkazom počela prikupljati poslovnu dokumentaciju Intim bara, kao i podatke o reprezentaciji pojedinih menadžera HRT-a, među kojima i Marka Bajića.

Dio te dokumentacije u posjedu je Indexa, a iz nje je vidljivo da je Marko Bajić na HRT-u živio poprilično rastrošno s obzirom na najavljene mjere štednje. U posljednjih par mjeseci trošio je približno sto kuna dnevno na kave, sokove, kroasane, bureke, pive, sendviče, različite gablece, ručkove, a gotovo svaki dan zasladio bi i Ledovim sladoledima na račun HRT-ovog budžeta.

Bajić je na HRT prešao iz Hrvatske Lutrije gdje je bio zamjenik direktora u sektoru prodaje, u vrijeme dok je direkcija Lutrije proizvodila gubitke, nakon čega je u listopadu prošle godine smijenjena cijela uprava tvrtke. No, gubici u jednom javnom poduzeću nisu bili razlog da Bajić s kolegom Markom Lackovićem, također članom uprave Hrvatske lutrije, ne prijeđe u drugo javno poduzeće – HRT i nastavi odgovoran posao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara