Snježna oluja otkazala letove na istoku SAD-a, u Kentuckyju proglašeno izvanredno stanje

Snježna oluja otkazala letove na istoku SAD-a, u Kentuckyju proglašeno izvanredno stanje

Foto: Hina

ZBOG snježne oluje u SAD-u od Teksasa do Nove Engleske zatvorene su škole, otkazano je više od četiri tisuće letova, dok su stotine vozača u Kentuckyju gdje je palo 58 centimetara snijega morale prekinuti putovanje.

Zrakoplov prijevoznika Delta Air Lines na newyorškom aerodromu La Guardia zbog obilnog snijega pri slijetanju je skliznuo s piste u ogradu. Ozlijeđenih nije bilo.

U District of Columbia, New Jerseyu, Južnoj Carolini i Tennesseeju najavljeno je zatvaranje škola, ureda i sudova, dok je guverner Kentuckyja proglasio izvanredno stanje.

Nacionalna garda razmještena je kako bi pomogla vozačima i odvela ih u topla skloništa. Osim automobila na cestama je zapelo najmanje 200 kamiona s prikolicama.

Najteže pogođene zračne luke u Dallasu, Washingtonu, Philadelphiji i New Yorku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loši uvjeti vladaju i duž cijele doline uz rijeku Ohio i okolne države, a jedna je osoba poginula u automobilskoj nesreći u okrugu Dickson u Tennesseeju.

U dijelovima Arkansasa, Illinoisa, Indiane i Ohija palo je 28 centimetara snijega, dok je ledena kiša padala u Tennesseeju, Mississippiju i Alabami.

Prošavši kroz Kentucky, oluja je zahvatila Zapadnu i Sjevernu Virginiju, pa sve do New Yorka, Long Islanda i južnih dijelova Nove Engleske.

U četvrtak je otkazano nešto više od 4300 letova, a najteže su pogođene zračne luke u Dallasu, Washingtonu, Philadelphiji i New Yorku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara