Snowden zatražio produljenje dozvole boravka u Rusiji

Snowden zatražio produljenje dozvole boravka u Rusiji

Foto: Hina

BIVŠI zaposlenik američke obavještajne službe Edward Snowden zatražio je produljenje dozvole boravka u Rusiji koja istječe u kolovozu, rekao je u srijedu njegov odvjetnik u Rusiji Anatolij Kučerena.

Kučerena je potvrdio za AFP da je predao dokumente potrebne za "produljenje (Snowdenova) boravka u Rusiji". "Očekujemo odluku" koju treba donijeti useljenički ured, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Anatolij Kučerena, odvjetnik Edwarda Snowdena od njegova dolaska u Rusiju u lipnju 2013., još je prošlog mjeseca rekao da radi na produljenju njegove dozvole boravka.

Amerikanac koji je u domovini optužen za špijunažu jer je otkrio razmjere elektroničkog nadzora SAD-a diljem svijeta, više od mjesec dana je bio zatvoren u moskovskoj zračnoj luci, nakon čega je dobio azil i otišao u nepoznatu smjeru u Rusiji, budući da nije mogao otići u Srednju Ameriku.

Bivši savjetnik američke agencije za sigurnost (NSA) kojemu su američke vlasti oduzele putovnicu, podsjetio je u lipnju da je Brazilu uputio zahtjev za azil, rekavši da bi bio "sretan" da može otići u tu zemlju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara