Šokantna birokracija: U Splitskoj Županiji tajnica ima pomoćnicu, ali i administrativnu tajnicu!

Foto: Hina

DOK SU više od pola sata čekali završetak sastanka župana Zlatka Ževrnje, saborskih zastupnika iz Dalmacije i potpredsjednika Vlade Branka Grčića i Ranka Ostojića, koji se prilično odužio, novinari su ostali zatečeni popisom radnih mjesta u Županiji Splitsko-dalmatinskoj izvješenim na četvrtom katu. Tajnica ima kao u priči!

Tako tajnica Županije Mihovila Franetović ima svoju pomoćnicu Mariju Čizmić, ali i administrativnu tajnicu Lindu Nerlović, čiji je puni naziv radnog mjesta administrativna tajnica tajnice Županije. Teško je za izgovoriti, a kamoli zamisliti nešto takvo u realnom sektoru.

Županija puna HDZ-ovaca i koalicijskih partnera

Šefica tajnica ima vlastiti ured, dok pomoćnica i administrativna tajnica svoja radna mjesta dijele s kolegicama. Pomoćnica Čizmić sa Nadom Jurač, višom referenticom za pripremanje sjednica, a administrativna Nerlović s Anom Marijom Škorić, savjetnicom za objavu akata i županijskih izdanja, suprugom Petra Škorića, predsjednika splitskog HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko-dalmatinskom Županijom od osnutka vlada HDZ pa su se tako profilirali i po uredima. Većina je HDZ-ovaca, a ima nešto i malo onih koji su im bili koalicijski saveznici poput HSP-ovaca, HSS-ovaca i slično.

Predsjednica splitskog HDZ-a zaposlila sestru kao tajnicu gradonačelnikove tajnice

U Županiji nam kažu da nema mjesta čuđenju. Možda je malo nezgodna klasifikacija, ali u principu tajnica, ona glavna, ima rang pročelnika, pa onda i ona ima pomoćnicu i administrativnu tajnicu kao i ostali pročelnici.

Da nije bilo ovog podužeg čekanja na hodniku Županije, tko zna kada bi javnost doznala za svu silu tajnica.

Ipak, mora se priznati, da to nije invencija ni posebnost Županije Splitsko-dalmatinske, jer se javnost već zgražala kako je bivša šefica splitskog HDZ-a Željana Kalaš zaposlila sestru kao tajnicu tajnice tadašnjeg splitskog gradonačelnika Ivana Kureta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara