Šokantni video: Na kairskom trgu Tahrir opet zabilježeno grupno silovanje

Šokantni video: Na kairskom trgu Tahrir opet zabilježeno grupno silovanje

Screenshot: YouTube

EGIPATSKI aktivisti objavili su danas snimku iz kojeg se može raspoznati kako grupa muškaraca siluje nepoznatu ženu na trgu "Tahrir" u središtu Kaira. Video je objavljen na servisu YouTube, a vidi se kako je tijeku grupno silovanje.  Odnosno, vidljiva je masa te da je u tijeku fizički obračun dok sama žena nije vidljiva na snimci. Glas koji govori na snimci zapravo opisuje što se točno događa na trgu. 
 
Aktivisti su željeli upozoriti svijet na horror koji prolaze političke aktivistkinje na prosvjedima u Egiptu, s obzirom da je zabilježeno čak 20 napada  na žene koje prosvjeduju i to od prošlog tjedna.
 
Napadi na žene na trgu Tahrir
 
"Masovna silovanja i seksualni napadi postali su zapravo političko pitanje. Osnovni cilj napada je uklanjanje žena iz javnosti" rekli su iz nevladine organizacije  “Operacija borbe protiv seksualnog zlostavljanja”
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
I britanska 22-godišnja novinarka je brutalno seksualno napadnuta na kairskom Trgu Tahrir prije godinu dana gdje su se tisuće Egipćana okupile kako bi proslavile objavu rezultata predsjedničkih izbora. Natasha Smith je opisala da ju je napala "grupa životinja" koju ju je skinula golu, grebala ju i stiskala grudi te su "gurali prste u nju". 

I policija brutalno pretukla ženu
 
Na kairskom Trgu Tahrir napadnuta i američka novinarka i dopisnica CBS-a Lara Logan. Ona je napadnuta tijekom slavlja na dan kada je bivši predsjednik Hosni Mubarak podnio ostavku. Logan je 11. veljače 2011. godine brutalno premlaćena i seksualno zlostavljana prije nego ju je spasila grupa žena u pratnji 20-ak vojnika.
 
Još 2011. godine svijet je zgranula objavljena snimka neviđene brutalnosti egipatskih vojnih policajaca koji su palicama izudarali mladu ženu i vukli je po podu na trgu Tahrir. Vojnici su divljački nasrnuli na prosvjednicu koja je ležala na zemlji u nesvijesti. Mlatili su je dugim palicama, udarali nogama i rukama te vukli po podu. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara