Sokol Marić otvorio podružnicu u Sloveniju: "Ne dolazimo zbog Todorića"

Screenshot: RTL Televizija

SLOVENSKI list Finance objavio je kako je zaštitarska tvrtka Sokol Marić krajem srpnja osnovala svoju podružnicu Sloveniju, navode kako oni rade na zaštiti Agrokora i Mercatora u Hrvatskoj, te da bi upravo to mogao biti razlog dolaska u Sloveniju. No, Zlatko Marić tvrdi kako njihov dolazak u Sloveniju nema veze s Todorićem.

"U ovom poslu je isto i kod nas i kod vas: ili rasteš ili padaš. Ne dolazimo s Todorićem. Poznajem ga i znam da nije lud da bi pretplaćivao usluge s kojima nije zadovoljan", rekao je Marić za Finance koji piše i kako Marić ne skriva da ima visoke ciljeve u Sloveniji.

Marić nudi 100 eura veću plaću

Novoosnovana Marićeva tvrtka otvorena je u Krškom te još uvijek nema licencu, a prema podacima slovenskog Ministarstva unutarnjih poslova još je nije ni zatražio, no već traži zaposlenike diljem zemlje. Prema informacijama Financea, zaštitari će kod Marića imati stotinjak veću plaću nego što imaju kod slovenskih zaštitarskih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ulasku na slovensko tržište Sokol Marića pomogla je zaštitarsta tvrtka Suprima, na čijoj se adresi i nalazi Sokol Marić. "S Marićem se poznajemo dugo, mi ćemo njemu pomoći da uđe na naše tržište, a on će nama pomoći da uđemo na srpsko tržište", kazao je za Finance šef Suprime Ljubomir Božovič koji dodaje kako neće Sokol Mariću prepuštati svoje poslove.

"Način ulaska na slovensko tržište otvara mnoga pitanja i sumnje"

"Tržište je zasićeno i neće biti lako", komentirao je Branko Slak iz Komore za privatnu zaštitu. "Na dolazak Marića u Sloveniju upozorilo nas je više zaštitara koji su čuli za uvjete koje nudi. Sto eura veća plaća za zaštitare koji su inače na minimalcu od 789 eura bruto, je primamljivo. No, svatko tko zna kako mi u Sloveniji poslujemo i ako će raditi u skladu s važećim propisima u našoj zemlju, zna da je teško ostvariti takvo obećanje o većoj plaći", kaže Slak i dodaje: "Njegov način ulaska na slovensko tržište otvara mnoga pitanja i sumnje. Čak i prije dobivanje dozvole za rad nuditi zaposlenicima 100 eura veću plaću je špekulativno."

Robert Pistotnik, vlasnik zaštitarske tvrtke Sintal, koji štiti Mercator na području Slovenije, ne želi komentirati dolazak konkurencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara