Spaja ured i kabinet: Tek što se organizirao, Baldasar se ponovno reorganizira

Spaja ured i kabinet: Tek što se organizirao, Baldasar se ponovno reorganizira

Foto: Hina

NEMA NI godinu i pol dana da je splitski gradonačelnik reogranizirao unutrašnju raspodjelu poslova u Banovini na Ured i Kabinet, a sada se ponovno organizira.

Baldasar je potvrdio da spaja Ured i Kabinet, ali je demantirao glasine koje su se potegle Splitom posljednjih dana da se reorganiziraju zato jer pročelnik Ureda Drago Davidović nije položio stručni ispit.

Položio je Davidović, potvrdili su u Ministarstvu uprave i Banovini, no onda zaista nije najjasnije zašto se pristupilo reorganizaciji. Baldasar tvrdi da je to radi veće efikasnosti, no zbog čega je onda cijepao Ured i Kabinet na dva dijela prije samo godinu dana? Kako se već pisalo, Baldasar je htio značajno povećati broj službi u Gradu Splitu, no zbog velikog otpora oporbe, povećanje je bilo simbolično.

Baldasar: Bit ćemo efikasniji

Baldasar kaže kako će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog o izmjenama i dopunama Odluke o ustroju kojim predlaže spajanje Ureda i Kabineta u jedinstveno upravno tijelo Ured grada jer je procijenio da će se time povećati efikasnost. Nova organizacija ne predviđa povećanje broja zaposlenih, ni stvaranje novih troškova, istaknuo je splitski gradonačelnik.

Ukoliko Gradsko vijeće prihvati reorganizaciju, morat će se raspisati natječaj za novog pročelnika, odnosno, pročelnicu, a do imenovanja te osobe dužnost će privremeno obnašati Drago Davidović, dok će pročelnica Kabineta Ana Đeldum biti raspoređena na mjesto savjetnice gradonačelnika za odnose s javnošću.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara