Spašavatelji u Bangladešu vode bitku s vremenom: Trebaju izvući još devetero preživjelih, a dolazi teška mehanizacija

Ilustracija: Youtube

SPAŠAVATELJI mahnito pokušavaju iskopati devetero ljudi iz ruševina urušene zgrade za koje vjeruju da su živi u glavnome gradu Bangladeša, Dhaki.

BBC-jev dopisnik javlja da se spašavatelji bore s vremenom prije nego što na mjesto urušavanja dođe teška mehanizacija. Mjestom nesreće počeo se širiti miris raspadnutih tijela pa je nekim spašavateljima i pozlilo.

U urušavanju osmerokatnice u srijedu poginulo je više od 350 ljudi, a oko 600 se smatra nestalima. Danas je izvučeno još dvije preživjelih, a locirana je skupina od njih još devetero. Spašavatelji ih pokušavaju izvući, a kroz proreze su im uspjeli dopremiti vodu i hranu.

Međutim, s obzirom na sve manje nade za pronalazak još preživjelih, vlasti su naredile da se ruševine počnu raščišćavati teškom mehanizacijom u sljedećih nekoliko sati. Jučer je iz ruševina izvučeno čak 29 preživjelih.

Policija je dosad uhitila trojicu vlasnika tvornica odjeće koje su se nalazile u zgradi, kao i dvojicu odgovornih inženjera. Naime, policija je u utorak naredila evakuaciju zgrade zbog pukotina, a vlasnici su ignorirali naređenje. Samo dan kasnije dogodila se strašna nesreća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara