Specijalac koji tvrdi da je ubio Bin Ladena: Bilo bi bolje da su me ubili u akciji!

Specijalac koji tvrdi da je ubio Bin Ladena: Bilo bi bolje da su me ubili u akciji!

Foto: AFP

SPECIJALAC koji tvrdi da je s tri metka u glavu ubio Osamu bin Ladena, ogorčen je na američku vojsku zbog svega što se dogodilo nakon te akcije. Naime, kako je ispričao za magazin Esquire, vojska ga je napustila i ostavila bez ikakve financijske potpore, bez zdravstvenog osiguranja i bez zaštite u pokušaju da iz vojničkog počne živjeti normalnim civilnim životom.

U razgovoru za magazin, koji prenosi britanski Guardian, specijalac kaže kako je nakon akcije u kojoj je "izgorio", odlučio otići u mirovinu tri godine radnije nego što je trebao. No, tada počinju problemi. Vojska mu je poručila: Gotovo je, otišao si i to je to. Nema potrebe da ti pomažemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedino što su mu ponudili je program zaštite svjedoka i novi identitet kako bi bio siguran.

Specijalac kaže kako bi bilo bolje da je poginuo u akciji jer bi tada njegova obitelj bila zbrinuta.

Opisao je i kako je ubio najtraženijeg terorista na svijetu: Upucao sam ga dvaput. Tada se počeo rušiti, pao je na pod i počeo puzati, tada sam ga i treći put upucao. Tek tada je bio mrtav, nije se micao, jezik mu je bio vani, gledao sam njegove zadnje hroptaje, bili su to samo refleksi", opisao je.

Govori li specijalac istinu, nemoguće je dokučiti. Iz vojske tvrde kako svaki pripadnik Navy Sealsa ima pravo na zdravstvenu njegu pet godina nakon napuštanja službe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara