Splitska policija: Kaznit ćemo odgovorne za skandal s Kerumom

Foto: Ante Cizmic/Cropix

SPLITSKA policija probudila se iz sna. Jutros su Indexu odgovorili na upit te potvrdili kako su utvrdili propuste službenika koji su splitskog gradonačelnika Željka Keruma pustili na motocikl bez kacige i vozačke dozvole za A kategoriju.

Odgovorili su i kako će poduzeti zakonom predviđene mjere. Pretpostavlja se da će sankcionirati odgovorne. Tko bi to mogao biti i o kakvim se sankcijama radi, službeno nam nije odgovoreno.

Policija progledala tek nakon medijske kritike

Podsjetimo, u četvrtak je na otvaranju Zapadne obale izbio neviđeni skandal kada se Kerum provozao na motociklu u moto paradi bez kacige. Kako se nešto kasnije otkrilo, gradonačelnik nema ni vozačku dozvolu A kategorije, koja je neophodna za upravljanjem Suzukijem GSX kojim se provozao pod policijskom pratnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako je značajno za napomenuti da se policija trgnula tek nakon što su mediji objavili priču i postavili upit o nepostupanju. Prvi dan policija nije uopće bila sigurna ima li elemenata prekršajnog djela, a onda su zaključili da ipak ima. Kerum tvrdi da nije kažnjen, policija spominje da su ga globili s tri tisuće kuna.

Kerum i policija: Ne znaju za prekršaj, što će za išta ozbiljnije

Nažalost, još se nisu očitovali oko spornog parkiranja na splitskoj Rivi, čemu je prošli tjedan prigovorio čak i poslovično indolentni SDP.

Posebne pogodnosti za familiju Kerum nisu, što se policije tiče, nikakva novost. Slično su benevolentno postupali i u slučaju gradonačelnikovog sina Joška, Kerumovog parkiranja pred Banovinom...

Riječ je redom o bagatelnim djelima. Malo tko se usudi pomisliti kako bi se policija postavila pred Kerumom da iskrsne išta ozbiljnije. Nisu još uspjeli pronaći ni tko mu je iz vile odnio dva milijuna kuna. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara