Spomenik pape Ivana Pavla II u Sarajevu oštećen jer su mladići htjeli s kipom napraviti selfie

Spomenik pape Ivana Pavla II u Sarajevu oštećen jer su mladići htjeli s kipom napraviti selfie

Foto: klix.ba

DANAS u ranim jutarnjim satima oštećen je spomenik papi Ivanu Pavlu II ispred katedrale Srca Isusova, a policijska patrola primijetila je oštećenje jutros u 4.30 sati, javlja klix.ba.

Vandali su oštetili donji dio papinog štapa.

MUP Kantona Sarajevo radi se na pronalasku počinitelja.

Spomenik je otkriven 30. travnja prošle godine, te od tada predstavlja turističku atrakciju i simbol katolika.

Podsjetimo, posjet pape Franje Bosni i Hercegovini planiran za 6. lipnja

Kip oštećen jer su mladići radili selfie?

Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA) objavila je pak kako je na video snimkama s kamere postavljene u blizini katedrale jasno vidljivo da mladići koji su prouzroočili oštećenje nisu imali nikakvih loših namjera.

Na snimku su vidi kako je nekoliko mladića pokušalo napraviti selfie snimke uz spomenik a jedan od njih je previdjevši stepenice na povišenom postolju Papinog kipa počeo padati te se nehotice uhvatio za Papin štap koji se tom prigodom u donjem dijelu otkinuo.

KTA ističe kako su se brojni turisti i prolaznici nastavili fotografirati pred Papinim spomenikom koji je Sarajlijama posebno drag.

Rektor katedrale monsinjor Ante Meštrović je zahvalio policijskim djelatnicima na otvorenosti i suradnji te na sebe preuzeo brigu da taj dio štapa čim prije bude ponovno vraćen na njegovo mjesto, navodi KTA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara