Srbija šalje bivšeg ministra za veleposlanika u Zagreb?

Srbija šalje bivšeg ministra za veleposlanika u Zagreb?

Foto: rts.rs

DVA su kandidata za novog veleposlanika Republike Srbije u Hrvatskoj, a veće izglede ima Milan Marković, nekadašnji ministar u srbijanskoj vladi i bivši član danas oporbene Demokratske stranke (DS), tvrdi u nedjelju beogradski dnevni list "Večernje novosti”.

U članku se navodi da se za taj položaj u vrhu srbijanske diplomacije razmišlja i o glavnom uredniku dnevnog lista “Danas” Zoranu Panoviću, ali se “Markoviću zasad daju veće šanse u novoj raspodjeli diplomatskih karata”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Markoviću, ministru za lokalnu upravu i samoupravu u vladi Mirka Cvetkovića, prednost bi mogla biti i činjenica da je, kao ravnatelj vladina ureda za suradnju s Hagom, već bio angažiran i u vladi aktualnog premijera Aleksandra Vučića, ocjenjuju "Večernje novosti”.

Srbija nema veleposlanike u čak 11 država, među kojima i u Hrvatskoj, a za mjesta u diplomatsko-konzularnoj mreži vlada bi uskoro trebala izabrati rješenja i za Njemačku, Grčku, Ujedinjene Arapske Emirate i Portugal, tvrde “Večernje novosti”, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Srbiju bi Lisabonu mogao predstavljati aktualni savjetnik srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića Oliver Antić, profesor s Pravnog fakulteta u Beogradu, piše beogradski dnevnik, podsjećajući da je Srbija bez veleposlanika i u Argentini, Zambiji, Indoneziji i Siriji, dok su veleposlanici na Cipru i u Iranu opozvani, ali još nisu vraćeni u zemlju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara