Srbijanski ministar o "Oluji": "Progon svojih građana nije prigoda za slavlje"

Foto: Hina

SRBIJANSKI ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u ponedjeljak da godišnjica vojno-policijske operacije Oluje nije prigoda za slavlje, prenose tamošnje novinske agencije.

"Ne želimo gledati u tuđe dvorište, ali svakako smatramo da ovo nije prigoda da netko slavi progon svojih građana. Ne želimo dijeliti lekcije, ali ovo je svakako prilika da se uputi ta poruka", rekao je Stefanović novinarima nakon parastosa za žrtve Oluje u beogradskoj crkvi svetog Marka.

Naglasio je da je dan kada se "obilježava godišnjica progona Srba iz Hrvatske težak i tužan", dodavši da Srbija mora voditi računa o ljudima koji su se nakon Oluje nastanili u Srbiji kako bi se ostvarila njihova prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo razmišljati o ovom narodu, kako da ih još bolje integriramo, kako da im osiguramo njihova prava na imovinu, povratak onima koji to žele, a onima koji su se odlučili trajno nastaniti ovdje da osiguramo više posla i sve ono što imaju svi drugi građani Srbije", rekao je Stefanović.

Parastosu je nazočio i predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta, koji tvrdi da je Domovinskom ratu protjerano pola milijuna Srba i od međunarodne je zajednice, prije svega EU-a i SAD-a, zatražio da se Hrvatskoj zabrani obilježavanje Oluje.

"Naša koalicija je zatražila od međunarodne zajednice da zatraži da Hrvatska ne slavi progon Srba, da se procesuiraju svi odgovorni za zločine protiv Srba, da se riješi pitanje nestalih i vrate oduzeta prava, kao i da se osiguraju uvjeti za održiv povratak protjeranih Srba", rekao je Linta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara