Srednjoškolci iz Slavonskog Broda izborili se za svoja prava

Srednjoškolci iz Slavonskog Broda izborili se za svoja prava

Ilustracija: Arhiva

OD JUČER poslijepodne u srednjoj Medicinskoj školi u Slavonskom Brodu traje štrajk učenika zbog preopterećenog dnevnog rasporeda. Učenici su najavili da će štrajkati sve dok resorno ministarstvo ne donese reorganizaciju plana i programa nastave te sve dok se ne odvoji održavanje prakse i nastave.

Dnevni raspored učenika srednje Medicinske škole, naime, započinje već u 7 sati ujutro, kada moraju odraditi praksu u Općoj bolnici "dr. Josip Benčević". Praksa traje do 10 sati, a potom učenici u 13 sati moraju na nastavu, koja pak traje do 19 sati. Budući da mnogi od njih putuju, moraju se buditi u 5 sati ujutro te se kući vraćati tek oko 21 sat, što im je s vremenom postalo nepodnošljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da između prakse i početka nastave učenici nemaju kamo otići, najčešće dolaze ranije u školu, spavaju na klupama kako bi barem malo odmorili.

Traže da im se nastava organizira tako da tri dana pohađaju nastavu a preostala dva odrađuju praksu, što je slučaj u drugim strukovnim školama. Svoj su zahtjev poslali Ministarstvu obrazovanja.

Nakon sastanka s roditeljima, ravnateljica je najavila reorganizaciju rasporeda tako da bi praksa trajala od 7 do 11,45 pa bi trajala umjesto 21 tjedan, 18 tjedana. Učenici se sutra vraćaju u školske klupe, javlja RTL.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara