Srpski hakeri stranicu vukovarskog veleučilišta oblijepili strahotama iz Jasenovca

Srpski hakeri stranicu vukovarskog veleučilišta oblijepili strahotama iz Jasenovca

Screenshot: vevu.hr

HAKIRANE su internetske stranice Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. Uz poruku koju potpisuje hakerski kolektiv "Tesla Team" iz Srbije, po internetskim stranicama veleučilišta zalijepljene su brojne fotografije iz logora Jasenovac te ostalih ratnih strahota iz Drugog svjetskog rata. Tijekom jutra je sporni sadržaj uklonjen, a stranica trenutno funkcionira bez problema.

Da je do napada na internetsku stranicu uistinu došlo, Hrvatskom radiju Vukovar je potvrdila dekanica Veleučilišta Gordana Bujišić, koja je informaciju o napadu njihove stranice primila e-mailom od Tesla Teama. "To je meni došlo na e-mail od pošiljatelja Tesla Teama", rekla je Bujišić.

Iako je hakerski napad izvršen još tijekom noći, djelatnici veleučilišta probleme su uočili tek jutros pa tvrde da je do napada došlo oko 7.30 sati i da su problemi potrajali svega oko pola sata, iako je sporni sadržaj na njihovim stranicama stajao satima!

Igor Bilandžić, sistem inženjer Veleučilišta Lavoslava Ružičke je rekao kako je neovlašteno "zagađenje" sadržaja internetske stranice Veleučilišta trajalo oko pola sata, nakon čega je sadržaj uklonjen. "Jutros oko 7.30 se dogodio taj incident gdje je Tesla Team hakirala naše stranice, a obavijest o hakiranju su objavili i na svojoj stranici. Nekakvim brute-force napadom oni su vjerojatno došli do lozinke za stranicu i stavljali neke slike koje su bile neprimjerenog sadržaja", pojasnio je Bilandžić.

"Bitno je da je stranica profunkcionirala, a kakvi će se daljnji koraci poduzimati, to ostaje na Upravi Veleučilišta"


Dekanica Bujišić je naglasila kako službena internetska stranica veleučilišta sad funkcionira uobičajeno. "Naša normalna stranica izgleda posve normalno. Znači, ništa se na njoj ne dešava", rekla je Bujišić.

Iz informatičke službe vukovarskog veleučilišta napominju kako je najvažnije da stranica normalno funkcionira i svim studentima služi svojoj svrsi, tim više jer su u tijeku ispitni rokovi pa se na stranici objavljuju termini i rezultati ispita.

"Bitno je da je stranica profunkcionirala, a kakvi će se daljnji koraci poduzimati, to ostaje na Upravi Veleučilišta", istaknuo je Bilandžić.

Iz Veleučilišta Lavoslava Ružičke kažu kako ne znaju koji je razlog napada na njihovu internetsku stranicu, niti tko se krije iza naziva Tesla Team.Ovo je poruka koju su ostavili hakeri:

"Hacked by TeslaTeam

Tekst se nastavlja ispod oglasa
poZz:mil05,StRoNiX,EsC

Evo mali clanak o vasoj istoriji koju ste zaboravili i ne ucite vasu decu

Jasenovac je bio NAJVECI logor smrti u Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj na prostoru okupirane Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata.

Formiran je u avgustu 1941. godine u okolini istoimenog gradica, a unisten od ustasa aprila 1945. godine.

"Radni logor Jasenovac" bio je Logor smrti za Srbe,Rome i Jevreje, svih uzrasta, polova, starosnih dobi, socijalnih, obrazovnih i drugih profila, kao i za komuniste, pomagace i simpatizere Srba, Roma i Jevreja.

Sistem koncentracionih logora Jasenovac je u egzilu osmislio VJEKOSLAV MAKS LUBURIC, koji je bio i njegov prvi komandant. Prvi upravnik logora bio je bivši rimo-katolicki svestenik MIROSLAV FILIPOVIC, a kasnije DINKO SAKIC.

Logor je graden od avgusta 1941. do februara 1942. godine. Logori I i II bili su u selima Brocici i Krapju, ali su brzo rasformirani zbog cestih poplava. Zatvorenici su prebaceni u logor Ciglana (Jasenovac III), koji je bio najveci logor i ukljucivao je krematorijum.U "Donjoj Gradini" sa druge strane reke Save vrsena su pogubljenja. Logor za decu bio je u Sisku i u Jastrebarskom, a zenski logor u Staroj Gradiski jugoistocno od Jasenovca, mada je zena i dece bilo i u Jasenovcu. U Jasenovcu je Nezavisne Drzava Hrvatska izvrsila genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima. U njemu je stradao i odreden broj Hrvata i Muslimana. To su bili antifasisti, komunisti i simpatizeri i pomagaci Srbima. Ni jedan Hrvat, niti Musliman, nije stradao zato što je Hrvat, odnosno Musliman.

Broj zrtava nikada nije tacno utvrdjen. Logorska arhiva je dva puta unistavana, (pocetkom 1943. i aprila 1945. godine).Zemaljska komisija Hrvatske, osnovana 1945.,konstatovala je u izveštaju Medunarodnom vojnom sudu u Nirnbergu, da je broj žrtava izmedu 500.000 i 700.000.
U procesu "prociscenja Hrvatske nacije", srpska deca bila su prva koja su ubijana, zajedno sa odraslima, cak i ako su ih majke jos uvek dojile. Tokom cetiri godine, izmedu aprila 1941. i maja 1945, vise od 73.316 dece ubijeno je u ustaškoj NDH. Najmlada su bila još u kolevkama, dok su najstarija bila oko 14 godina starosti.Tokom Drugog svetskog rata, jedino mesto u celoj Evropi gde su postojali specijalni logori za decu bila je Hrvatska.Na dan 9. oktobra 1942. godine Luburic Vjekoslav zvani "Maks" je na svecanosti u Jasenovcu,koju je priredio kao proslavu godišnjice svoje krvave vladavine u svom održanom govoru rekao: ".. i tako smo vam mi u ovoj godini ovdje u Jasenovcu poklali i više ljudi nego osmanlisko carstvo za cijelo vrijeme boravka Turaka u Evropi"

Ovo je jedan od logora, a bilo ih je: Vila Luburic, Danica, Livno, Djakovo, Gospic, Jadovno, Jastrebarsko , Kerestinec, Kruscica, Lepoglava, Lobor, Pag, Stara Gradiska, Sajmiste, Donja Gradina, Stupacinovo, Tenja, Caprag

Oni koji proslost ne pamte osudjeni su na to da je ponavljaju

Since © Serbian Hackers"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara