Srpski obavještajci: Iza napada u Kumanovu stoji šef makedonskih kontraobavještajaca Mijalkov

Srpski obavještajci: Iza napada u Kumanovu stoji šef makedonskih kontraobavještajaca Mijalkov

Screenshot: YouTube

SRPSKI obavještajci vjeruju da je šef makedonske kontraobavještajne službe Sašo Mijalkov imao aktivnu ulogu u organizaciji terorističkog napada u Kumanovu, doznaje Blic.

"Mijalkov već desetljeće slovi za najmoćnijeg čovjeka u Makedoniji koji na uzici drži najutjecajnije političare i kriminalce iz Albanije i regije. Cilj napada bio je da se izazove međuetnički incident koji bi Vladu Makedonije zaštitio od napada opozicije, koja je za 17. svibanj pripremala skup i rušenje vlasti. Stvari su, međutim, izmakle kontroli i planirani 'međuetnički incident' se pretvorio u teroristički napad," rekao je za Blic neimenovani izvor upoznat s istragom srpskih sigurnosnih službi.

Mijalkov se prema istom izvoru dovodi i u direktnu vezu s organizatorom napada u Kumanovu, Mirsadom Ndrecajem zvanim Komandant Nato. Ndrecaj je prvi ispalio rafal i ubio policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ndrecaj je izvučen iz obruča i prebačen na Kosovo. Sumnja se da je to izvedeno po nalogu Mijalkova," navodi izvor i dodaje da je potonji jedan od najbogatijih ljudi u Makedoniji, s razvijenim poslovima u Slovačkoj i Češkoj, te da je pod nadzorom stranih tajnih službi koje prate sumnjivo kretanje kapitala.

Teroristi odgovorni za napad u Kumanovom planirali su ukupno tri napada.

"Posle Gošinca i Kumanova, meta terorista je bilo Preševo, i još dva mjesta. U Preševo su trebale upasti dvije grupe od po 50 naoružanih terorista, dok su druga dva napada planirana u Crnoj Gori i novi u Makedoniji," tvrdi izvor Blica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara