Srpski političari od tajkuna Miškovića primali od 30 do 50 tisuća eura mjesečno!

Srpski političari od tajkuna Miškovića primali od 30 do 50 tisuća eura mjesečno!

Foto:  Rts.rs

"IMAM saznanja da je bilo više ljudi koji su od Miškovića mesečno primali od 30.000 do 50.000 eura", rekao je na konferenciji za novinare potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dodajući kako je riječ o političarima. Vučić, koji je održao konferenciju za novinare u zgradi Vlade Srbije naglasio je kako ne može govoriti o imenima, no dokaze za to pribavit će nadležni državni organi.
 
"Bilo je puno političara koji su bez dvoumljenja i neskriveno bili na strani vlasnika Delte Miroslava Miškovića, a ne na strani države", rekao je danas Vučić koji je danas izbjegao odgovor na pitanje da je netko iz vrha Socijalističke partije Srbije pokušao  obavijestiti Miškovića o uhićenju. 
 
"Uhićenje Miškovića pokazalo je da u Srbiji nema zaštićenih", rekao je Vučić naglasivši kako se istraga prema Miškoviću širi na svim pravcima pa i na poslovanje njegove tvrtke Delta. 
 
Podsjetimo, specijalni sud u Beogradu odredio je rano jutros pritvor do 30 dana vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još četvorici njihovih suradnika - Zoranu Mihajloviću, Dejanu Jevtiću, Risti Ristiću i Raši Zdravku. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novce i imovinu iz privatiziranih cestarskih poduzeća čime se nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 milijuna eura za Miškoviće te za Mila Đuraškovića.
 
Miroslavu Miškoviću je, sumnja policija, u jednoj transakciji pribavljena imovinska korist od oko milijun i pol eura, a njegovom sinu čak 18 milijuna eura. Miroslav Mišković prije deset dana je četiri sata ispitivan u policiji, medijima nije davao nikakve izjave.
 
Srpsko tužiteljstvo i policija provjeravaju nekoliko spornih privatizacija u kojima su sudjelovale firme u kojima je Mišković vlasnik među kojima su Luka Beograd, C market, zemljište na Novom Beogradu i dr.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara