Srpski veleposlanik pri NATO-u se ubio zbog bolesti: "Nije htio živjeti život koji je nedostojan čovjeka"

Foto: csd.bg

VELEPOSLANIK Srbije pri NATO-u Branislav Milinković oduzeo si je život jer je nedavno doznao da boluje od teške bolesti. Kako je u razgovoru za srpski Telegraf ispričala njegova supruga Sanja Milinković, srpski diplomata za bolest je saznao svega nekoliko dana prije samoubojstva, ali "nije htio živjeti život koji je nedostojan čovjeka".

"Jedan vikend početkom prosinca proveli smo zajedno. Nažalost, nije bio ni približno zabavan i veseo kao ranije. Iznenadna i teška bolest, koju su liječnici nedavno otkrili kod Branka, bila je glavna tema razgovora između nas dvoje. Budući da su mu predviđali dugoročno i mučno liječenje, s neizvjesnim ishodom, Branko se nije mogao pomiriti s time da ostatak života provede, kako je rekao, u stanju nedostojnom čovjeka", ispričala je njegova supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Branislav Milinković počinio je prije dva dana samoubojstvo u Bruxellesu. Prema saznanjima Blica Milinković je došao u Zračnu luku dočekati kolegu iz Beograda. U trenutku kada su išli do automobila on je iznenada skočio s kata garaže. Istraga je trajala nekoliko sati. Milinkovićeva supruga za vijest je saznala u Dublinu, odakle se odmah uputila u Bruxelles. Milinković je još 2009. godine postavljen za veleposlanika Srbije pri NATO u Bruxellesu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara