Srpski zastupnik: Na granici su me provocirali, ponašali su se kao da sam sumnjiva osoba

Foto: Media Centar Beograd

HRVATSKA granična policija na Bajakovu detaljno je pregledala službeni automobil srpske vlade, tvrdi Miodrag Linta, srpski parlamentaraca koji je bio u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Linta, koji je putovao s diplomatskim pasošem, ovaj je čin doživio kao provokaciju. "Bio sam u službenom automobilu, moj dolazak na granicu je najavljen prije četiri dana i odmah sam im pokazao diplomatsku putovnicu, ali oni su se prema meni ponašali kao prema sumnjivoj osobi", rekao je Linta za agenciju Srna.

“Mislim da je riječ o provokaciji... Iako mu je pokazana diplomatska putovnica i rečeno im da je riječ o parlamentarnom zastupniku, carinik je otvorio zadnja vrata vozila i uperio baterijsku lampu prema mojim nogama kao da je u pitanju sumnjiva osoba. Nakon toga je baterijskom lampom tobože pregledavao unutrašnjosti prtljažnika, a tek onda je pitao tko je osoba sa diplomatskom putovnicom", kaže Linta.

Linta, koji je u Zagreb išao na božićni prijem Srpskog narodnog vijeća, i ranije je imao problema s graničnom policijom. Prošle godine se dvaput požalio da je bez osnove zadržavan na granici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara