Sršen hvalila ratnog zločinca Kordića: Konzulat možda izgubi, ali titulu u Dubrovniku sigurno ne!

Foto: Delo.si

NELA SRŠEN, počasna konzulica RH u Italiji mogla bi ostati bez svoje titule nakon što je javno rekla da je osuđeni ratni zločinac Dario Kordić "utjelovljenje pojma Hrvat", no sasvim je sigurno da neće ostati bez titule počasne građanke Dubrovačko-neretvanske županije.

Dok Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspravlja o statusu Nele Sršen, župan Nikola Dobroslavić jasno je rekao da se o njoj neće raspravljati. Za njega izjava Sršen je nespretna.

"Izjava dr. Nele Sršen o gosp. Dariju Kordiću može se doista različito shvaćati, pa su je tako neki shvatili kao pravdanje ranih zločina. Međutim, dr. Sršen se, odmah reagiravši, ogradila od takvih shvaćanja pojasnivši što je mislila u svojoj izjavi i odbacivši i samu pomisao da bi ona pravdala ili hvalila ratne zločine. Stoga smatramo prvu izjavu dr. Sršen nespretnom, smatramo da druga izjava odražava stvarna stajališta dr. Sršen, inače poznate kao iznimne dobrotvorke, za što je i dobila titulu počasne građanke Dubrovačko-neretvanske županije", rekao je Dobroslavić u odgovoru na upit Dubrovačkog dnevnika dodajući da se na Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije neće razmatrati oduzimanje titule počasne građanke dr. Neli Sršen.

Sršen je rekla da je Dario Kordić "lekcija života i ljudskoga digniteta" kao i da je sretna što može "još uvijek upoznati takva bića".

"A 17 godina nakon oduzete slobode, na Darijevu licu i u očima zrače samo netipična ljudska toplina i ljubav. Dario je duhom i sviješću uvijek bio slobodan,' dio je sporne izjave Sršen.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara