Stanje pripravnosti u BiH: Strahuje se od novog terorističkog napada

Stanje pripravnosti u BiH: Strahuje se od novog terorističkog napada

Screenshot: You Tube

SVE sigurnosne službe i policijske agencije u Bosni i Hercegovini i dalje su na najvišem stupnju pripravnosti nakon prošlotjednog terorističkog napada na policijsku postaju u Zvorniku, a postoje naznake o mogućim novim napadima, prenio je u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz" pozivajući se na policijske izvore.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u subotu je potvrdio kako su dobivene informacije o novim terorističkim prijetnjama i da se posebno štiti jedan objekt, no nije naveo pojedinosti.

Dodao je kako je informacija o mogućem napadu primljena od jedne "partnerske službe" u regiji.

Zamjenik ravnatelja policije MUP-a Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je postojanje takve informacije, no istaknuo je da je ona općenite naravi, kao i ona koju je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) proslijedila sigurnosnim službama uoči napada u Zvorniku.

OSA je tri dana prije tog napada sve policijske agencije u BiH pozvala na pojačani oprez zbog indicija o mogućem napadu na mjesta javnog okupljanja, uključujući policijske postaje i to kao osvetu zbog akcija australske policije usmjerenih protiv radikalnih islamista koji djeluju u toj zemlji, a podrijetlom su iz BiH.

To upozorenje vlasti RS nisu shvatile pretjerano ozbiljno, jer nije sadržavalo nikakve pojedinosti, a tvrde da je i nova informacija slična.

"U toj informaciji ništa nije konkretizirano, odnosno nije navedeno kada i gdje bi se taj napad eventualno mogao dogoditi. Uopćena konstatacija danas vrijedi za cijeli svijet jer svugdje može doći do terorističkog napada", kazao je Ćulum.

Potvrdio je da su ipak poduzete sve potrebne mjere opreza i da je informacija najozbiljnije shvaćena.

Pojačane mjere nadzora provodi i Granična policija BiH. Glasnogovornica Sanela Dujković potvrdila je kao su na snazi mjere pojačane provjere osoba koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara