Stazić: Tuđman je poticao korupciju

Stazić: Tuđman je poticao korupciju

Foto: FAH

RELATIVNO mirnu saborsku raspravu o antikorupcijskoj strategiji poremetio je danas navečer istup SDP-ova zastupnika Nenada Stazića, koji je ustvrdio da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman poticao korupciju, čime je izazvao oštru reakciju iz HDZ-ovih klupa.

"Tuđman je kupio vilu dan prije nego je na snagu stupio zakon o zabrani kupovanja i raspolaganja državnim vilama, čime je dao znak - ja mogu, hajte i vi", izjavio je Stazić, dodavši da poticaj za korupciju uvijek dolazi od vrha vlasti.

Ustvrdio je da je Hrvatska napredovala u odnosu na to vrijeme te da su danas takve situacije nezamislive, na što su mu HDZ-ovi zastupnici uzvratili podsjećajući na brojne afere SDP-a.

"U SDP-u je plejada onih koji su osumnjičeni i protiv kojih su podignute optužnice, kao i nekadašnji predsjednik saveza socijalističke omladine koji je postao ravnatelj HRT-a, a sudjelovao je u kupnji SDP-ovih vila", uzvratio je Staziću HDZ-ov zastupnik Josip Đakić.

Borić: Sabo ovdje uredno diže ruku

Njegov stranački kolega Josip Borić podsjetio je da je među SDP-ovim zastupnicima bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, nepravomoćno osuđen za pokušaj korumpiranja gradske vjećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On ovdje uredno diže ruku", kazao je Borić, optuživši SDP da ne vide korupciju u vlastitim redovima.

Ivan Šuker (HDZ) Stazića je prozvao za zagađivanje saborskog prostora, a njegov napad na predsjednika Tuđmana protumačio je kao "bol za Jugom i Komunističkom partijom, koja je u pretvorbi '91. pokrala Hrvatsku".

"To je nešto što je neprežaljivo i što Tuđmanu nikada nećete oprostiti", rekao je Šuker.

"Ljetovanje za sedam kuna"

HDZ-ovi zastupnici Stazića su još jednom prozvali da je ljetovao za sedam kuna, na račun poreznih obveznika, što je Stazić oštro opovrgnuo.

"Nikad nisam ljetovao u državnoj vili za sedam kuna niti je iz državnog proračuna ikad i lipe plaćeno za moje ljetovanje", rekao je Stazić, koji se u raspravi zauzeo da se političkim strankama pravomoćno osuđenim za koruptivna kaznena djela zabrani sudjelovanje na izborima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara