Stigla je jesen: Kiša i magla otežavaju promet diljem zemlje

Foto: HAK

KOLNICI diljem zemlje su skliski zbog kiše, a promet jutros mjestimice otežava i magla.

Kako su izvijestili iz HAK-a, treba voziti oprezno po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Lici i Gorskom kotaru, na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, te u dijelu središnje Hrvatske. Magla povremeno smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb ima je od čvora Oštrovica do tunela Tuhobića.

Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorska područja kao i duž Jadranske magistrale (D8).

Večeras, od 22 do 6 sati ujutro zbog radova u tunelu Sveti Ilija bit će prekinut promet u oba smjera. Vozit će se obilazno: smjer Zagreb-Dubrovnik: čvor Šestanovac (A1)-Dubci-Makarska, a za smjer Dubrovnik-Zagreb: čvor Ravča-Kljenak-Gornje Igrane-Makarska.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, večeras, od 21,00 do 05,00 sati za sav promet bit će zatvorena dionica Krapina-Trakošćan, u oba smjera, zbog radova. Obilazak je državnom cestom D1.

Zbog izvanrednog održavanja na autocesti A1, kroz tunele Grič i Brezik u smjeru Zagreba te tunele Plasinu i Sveti Rok u smjeru Splita, u zonama radova, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara (od 21. +900 do 25. +300 km) promet teče dvosmjerno, južnim kolnikom.

Na riječkoj obilaznici zatvoreni su vozni i zaustavni traci na čvoru Rujevica u smjeru Rupe, vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Do 21. rujna u 04,00 sata između Sesveta i Kašine zatvorena je Ulica Otta Habeka na dijelu od Prigorske ceste do Paruževinske ulice. Obilazak: Zagrebačka / Bjelovarska- Varaždinska- Soblinečka- Prepuštovečka- Soblinečka- Vurnovečka- Glavna- Soblinečka- I. Mažuranića- Kralji.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D1 od raskrižja u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice,
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D28 Sveta Helena-Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca,
- D35 Sveti Križ Začretje-Donja Šemnica,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- D43 Graberje-čvor Ivanić Grad,
- D57 Vukovar-Orolik i
- D205 Risvica-Dubrovčan.

Naizmjence se vozi:
- na D1 između Udbine i Gračaca,
- Jadranskom magistralom (D8) između Novog Vinodolskog i Kozica (u dužini od 12 km, na jednom mjestu uz semafore, a na nekoliko dionica suženim kolnikom uz ograničenje brzina),
- na D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela,
- na D512 Makarska-Gornje Igrane (u mjestu Gornji Tučepi),
- na D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora i kroz naselje Novo Selište,
- na državnoj cesti D74 Šaša-Bednja u naselju Šaša.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina-Novska i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

U Zagrebu:
- do 20. rujna u 20 sati zbog radova na Strojarskoj cesti od Ulice grada Vukovara do Branimirove ulice, uspostaviti će se jednosmjeran promet u smjeru sjevera.
Obilazni pravac: Branimirova-Av. M. Držića-Ulica grada Vukovara.
- do 1. listopada u 20 sati zbog radova na glavnom sabirnom kanalu, ulica Dr. L. Naletilića od Prigradske ulice do oteretnog kanala Sava-Odra bit će zatvorena za sav promet. Obilazni pravac: Prigradska-Brezovička-Karlovačka cesta-Dr. L. Naletilića i obrnuto.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara