Stipe Petrina protiv sudova i HRT-a: Vratite milijune koje ste nam ukrali

Stipe Petrina protiv sudova i HRT-a: Vratite milijune koje ste nam ukrali

Foto: Facebook

"HRT U suradnji s Općinskim i Županijskim sudom u Šibeniku od 2006. godine pljačka građane šireg područja Primoštena", tvrdi osebujni primoštenski načelnik Stipe Petrina.

U predstavci koju je poslao spomenutim sudovima, a kako prenosi portal Sibenik.in, Petrina naglašava da HRT nema osnove za naplaćivanje pretplate žiteljima Primoštena, zato što na tom području već devet godina nema televizijskog i radijskog signala.

Nema signala otkad je presjekao struju OiV-u

A signala nema još otkad je Petrina 2006. uništio 13 stupova HEP-a čime je presjekao energetske kablove koji napajaju odašiljačko postrojenje tvrtke Odašiljači i veze (OiV). Tada je tvrdio da je struju presjekao zbog povreda privatnog posjeda, jer je OiV odbio Općini Primošten platiti 500.000 kuna naknade za korištenje javne površine, a slučaj i dalje čeka sudski epilog.

"U optužnici koju je Općinsko državno odvjetništvo diglo protiv mene piše kako na širem primoštenskom području nema signala, a Zakon o HRT-u jasno kaže da televizijsku pretplatu treba platiti samo onaj tko ima televizijski ili radio prijamnik na području gdje ima signala. Izuzetno poštujem suce Općinskog suda koji su u prvom stupnju odbacivali naloge za ovrhama protiv ljudi koji nisu plaćali pretplatu, a pitam se znaju li pametnjakovići s Županijskog suda pročitati Zakon o HRT-u jer su svaki put dosudili u korist HRT-a", kaže Petrina.

"Vratite ukradene milijune"

Od Općinskog i Županijskog suda u Šibeniku, te od HRT-a Petrina tako traži da njegovim sumještanima vrate, kako kaže, "milijune koji su im ovrhama nezakonito opljačkani od 2006. godine". Petrina naglašava da osnova za ovrhu ne postoji zato što je i dalje važeća optužnica koja je protiv njega podignuta 2006. godine, a u kojoj stoji da na primoštenskom području nema radio-televizijskog signala.

Na sudu se Petrina nije pojavljivao jer je, kako kaže, raspravno nesposoban. No, poručuje da je i usprkos tome, na vlastitu odgovornost, spreman doći na sud, ali samo ako suci prestanu naređivati ovrhe nad njegovim sumještanima koji ne plaćaju RTV pristojbu.

Inače, Petrina je svojevremeno svojim sumještanima, ali i ostalim građanima Hrvatske, savjetovao kako izbjeći plaćanje RTV pristojbe, pa zbog ove njegove inicijative u Primoštenu tek još rijetka kućanstva plaćaju HRT-u mjesečnu pretplatu. I sam Petrina je protiv HRT-a vodio sudski spor zato što je desetljećima odbijao platiti pretplatu, te je na kraju presuđeno u njegovu korist.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara