Stipendije za studente slabijeg imovinskog stanja

Ilustracija: Shutterstock

ČETIRI zagrebačka Rotary kluba - Zagreb, Gradec, Sesvete i Dora dodijelit će stipendije odličnim studentima slabijeg imovinskog stanja u sklopu humanitarnog projekta "Rotary za izvrsnost".

Predstavnici četiriju zagrebačka Rotary kluba prikupili su 160 tisuća kuna kojima će nagraditi deset stipendista, a za dodjelu stipendija natjecalo se 109 izvrsnih studenata slabijeg imovinskog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s općim ciljevima Rotaryja, koji je ujedno i najveći svjetski privatni fond koji financira međunarodne stipendije te pokreće više od tisuću humanitarnih projekata svake godine, klubovi u Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina održavaju humanitarne koncerte "Rotary za izvrsnost", kojima sakupljaju sredstva za financiranje izvrsnih studenata slabijeg imovinskog stanja, potičući na taj način daljnji rad i trud ovih mladih i nadarenih ljudi. Svake godine prikupe se sredstva za stipendiranje 7 do 10 učenika i studenata.

Podsjetimo, Rotary je međunarodno udruženje osnovano 1905. godine u Chicagu, a okuplja osobe iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. Više od 1,2 milijuna članova djeluje u 33.000 Rotary klubova u 166 zemalja. Prvi klub osnovan u Hrvatskoj je Rotary klub Zagreb, koji je 23. listopada 1990. uključen u svjetsku Rotary zajednicu. Od tada do danas osnovano je 46 klubova širom Hrvatske koji okupljaju 1.166 rotarijanki i rotarijanaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara