Što Kolinda kaže o Rosandi koja bi "srušila crvenu televiziju da po njoj i svetinji Hrvatskoj ne harače Srbi"

Što Kolinda kaže o Rosandi koja bi "srušila crvenu televiziju da po njoj i svetinji Hrvatskoj ne harače Srbi"

Foto: Index/Hina

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je protukandidata Ivu Josipovića da se ogradi od izjava varaždinskog psihijatra, suradnika SDP-a Nenada Horvata, koji je rekao da se '90. ne bi dogodila da je '45. duže trajala, te od Marka Rakara, člana Josipovićeva izbornog stožera, koji je hrvatske branitelje usporedio s Ku Klux Klanom.

Najavila je da će protiv članice HDZ-a u Rijeci koja je na društvenoj mreži napisala neprikladan sadržaj u vezi s nacionalnim sastavom djelatnika HRT-a biti pokrenut stegovni postupak.

Ograđivanje

Na novinarsko pitanje kako komentira govor mržnje njezinih pristaša na društvenim mrežama, Grabar-Kitarović je odgovorila kako ona, nažalost, ne može kontrolirati što ljudi govore. Podsjetila je da se već ogradila od istupa jednog člana mladeži HDZ-a u Varaždinu te da se ograđuje od bilo kakvog govora mržnje i nesnošljivosti te ni o kome ne govori ružno.

"Voljela bih isto tako da se gospodin Josipović ogradi od govora mržnje jer ga nisam čula da se ogradio od izjava suradnika Marka Rakara, koji je usporedio naše branitelje s Ku Klux Klanom, niti od izjave, iz Varaždina, jednog njihovog člana, koji je izjavio da je '45. duže trajala da se '90. ne bi dogodila. Oprostite, to je govor mržnje isto tako", istaknula je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je kako je Josipović predsjednik Republike te kako od njega očekuje da se ogradi od takvog govora. "A da ne spominjem i poneke izjave njegovog šefa, premijera Milanovića, i sada već bivšega, jednog ministra (Jovanović)", dodala je.

"Mi ne potičemo govor mržnje"

Na pitanje kako komentira najave Josipovićeva stožera da će zbog govora mržnje podnijeti prijavu Državnom izbornom povjerenstvu, Grabar-Kitarović je odgovorila: "Pa neka nas prijave. Gledajte, mi ne potičemo govor mržnje."

Podsjetila je da se ona isti dan ogradila od istupa člana mladeži HDZ-a u Varaždinu te da je njezina izjava u medijima i na facebooku.

"Protiv te osobe u Varaždinu pokrenut je stegovni postupak", dodala je.

Na pitanje hoće li članica HDZ-a Rijeci biti isključena iz stranke zbog neprimjerenog istupa na društvenoj mreži, Grabar-Kitarović je odgovorila kako ona nije ta koja će presuđivati te da će stegovni postupak biti pokrenut kad mjerodavna tijela stranke o tome odluče.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara