Što su u tajnoj sobi restorana Tač dogovorili Milanović i Pavić?

Foto: Index

KAKO doznaje Index premijer Zoran Milanović susreo se danas s kontroverznim medijskim tajkunom Ninoslavom Pavićem u zagrebačkom restoranu Tač u poslijepodnevnim satima. Novinari Indexa bili su danas u restoranu, a sastanak između Pavića i Milanovića održan je u tajnoj sobi u koju obični posjetitelji nemaju pristupa.
 
Iz Vlade su potvrdili naše informacije, no tvrde kako je riječ o - slučajnom susretu.  
 
 
Vlada: Da susreli su se, ali slučajno! 
 
"Današnji  susret predsjednika Vlade Zorana Milanovića i Ninoslava Pavića je slučajne prirode. Naime, premijer je drugim povodom bio u spomenutom restoranu i slučajno je susreo gospodina Ninoslava Pavića, te se neplanirano zadržao sa njim u razgovoru.", potvrdili su nam iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH.
 
Prema informacijama Indexa osim aktualne političke situacije u državi navodno se razgovaralo i o aktualnom trenutku EPH s obzirom da se Pavićeve tvrtke  EPH, Gloria Grupa, 4 Media EPH, EPH Media, Media nexus i EPH Magazini nalaze u Predstečajnoj nagodbi u kojoj se traži da se država odrekne 40 posto potraživanja.  
 
Nije nam poznato koji je rezultat dogovora Milanović- Pavić s obzirom da nam iz Vlade nisu htjeli reći o čemu se zapravo razgovaralo.  
 
Pavić nastavlja tradiciju tajnih i srdačnih sastanaka s premijerima 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jednako tajne sastanke Pavić je imao i s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, što je također prvi objavio Index. 
 
 
Sklonost vladajućih prema Pavićevim tiskovinama poznata je još od prije. Danas je ta "ljubav" dodatno potvrđena kada je u Jutarnjem listu objavljeno neslužbeno pismo (non paper) koje je hrvatska Vlada poslala Europskoj komisiji kako bi argumentirala stavove o europskom uhidbenom nalogu zbog kojeg nam EK prijeti sankcijama. Pismo Zorana Milanovića objavljeno je u cijelosti bez komentara. 
 
Na kraju nije nam poznato je li se Pavić požalio Milanoviću da ne može platiti porezni dug u visini od 59 tisuća kuna poreza na nekretnine koliko je dužan Ministarstvu financija. Pavić se naime nedavno našao na listi poreznih dužnika pod rednim brojem 7772.
 
Istrage protiv Pavića 
 
Osim Pavića državi je dužan i glavni komentator Davor Butković i to 1,6 milijuna kuna, no on danas nije bio na ručku.  
 
Podsjetimo na kraju kako i dalje traju dvije istrage u kojoj je jedan od glavnih aktera upravo Pavić. Prva je ona za privatizaciju Slobodne Dalmacije, a druga je vezana za Kamensko. 
 
Pavić se rijetko pojavljuje u javnosti zbog bolesti. Štoviše Pavić nije bio nazočan ni na ročištu za Predstečajnu nagodbu već je poslao punomoći za zastupanja. No, premijeri su valjda iznimka. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara