Stožer za obranu Vukovara sutra postavlja straže kod ulaza u grad: "Možda izgubimo bitku, ali ćemo dobiti rat"

Stožer za obranu Vukovara sutra postavlja straže kod ulaza u grad: "Možda izgubimo bitku, ali ćemo dobiti rat"

Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)

ČLANOVI "Stožera za obranu hrvatskog Vukovara" od sutra će dežurati na ulazima u Grad Vukovar kako bi iskazali nezadovoljstvo namjerom postavljanja dvojezičnih tabli s imenom Vukovara na ulazima i izlazima iz grada, najavljeno je na konferenciji za novinare Stožera.

"Bit ćemo na svim ulazima u Grad Vukovar. Nećemo nikoga pokušati sprječavati ili napadati pri postavljanju tabli, kao što ćemo ostati pasivni i ako netko od ratnih stradalnika pokuša table skinuti ili ih prebojati", kazao je predsjednik Stožera Tomislav Josić. Konferencija za novinare sazvana je zbog neslužbenih informacija da bi se dvojezične table na ulazima i izlazima iz Vukovara mogle naći već sutra.

"Rasporedit ćemo se na tih 7,8 ulaza u grad i čekati da policija ode. Kada ode, vidjet ćemo kako ćemo te dvojezične natpise anulirati, skidanjem ili ćemo ih prebojiti", upozorili su iz Stožera.

Glasnogovornik Stožera Zdravko Komšić kazao je kako će, ako se postave dvojezični natpisi u Vukovaru, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović biti prvi hrvatski premijer, a SDP prva politička stranka u Hrvatskoj, koji je uveo ćirilicu kao ravnopravno pismo u Vukovaru.

"Vukovar je 1991. godine izgubio bitku, ali je dobio rat. Možda i sad izgubimo bitku, ali ćemo opet sasvim sigurno dobiti rat", poručio je Komšić.

Vlada demantira da sutra uvodi ćirilične ploče u Vukovar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade su demantirali medijske napise da će sutra početi postavljanje ćiriličnih ploča u Vukovaru. Istodobno, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavio je prosvjedne akcije protiv dvojezičnih natpisa.

"Nismo mi neozbiljni da pod okriljem noći postavljamo ploče po Vukovaru, a bez prethodne najave", poručili su iz Banskih dvora. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavio je da će od sutra dežurati na sedam ulaza u Grad i mirno prosvjedovati ako počne postavljanje ploča.

"Mi ćemo tamo biti prisutni, pratit ćemo sve promjene koje se događaju u našem gradu. Okupit ćemo prijatelje na svim ti punktovima gdje je moguće da se te ploče promijene. Mi ćemo na demokratski način protiv toga prosvjedovati, nećemo se ni s kim tući, niti ćemo bilo koga pokušavati spriječiti da to učini. Mi ćemo pokušati na miran način iskazati svoje nezadovoljstvo", rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Najavili su da će ploče ili skinuti ili prebojiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara