Stožer za zaštitu i spašavanje: Situacija u Dini je alarmantna, zdravlje radnika je ugroženo

Stožer za zaštitu i spašavanje: Situacija u Dini je alarmantna, zdravlje radnika je ugroženo

Foto: Arhiva

NA ZAHTJEV Radničkog vijeća i Sindikata radnika Dine u Omišlju je održana izvanredna sjednica općinskog Stožera za zaštitu i spašavanje. Zaključci stožera su alarmantni i potvrđuju navode sindikata o količini kemikalija i velikoj potencijalnoj opasnosti, priopćio je Sindikat radnika Dine.

Stožer procjenjuje da je situacija opasna jer na kontroli i održavanju postrojenja rade egzistencijalno ugroženi radnici koji zbog neisplate plaća već mjesecima akumuliraju svoje nezadovoljstvo. Stožer procjenjuje da "zbog lošeg psihofizičkog stanja u kojem se radnici nalaze, više ne bi smjeli izvršavati zadatke kontrole i nadzora u postrojenju", a nadalje se od nadležnih institucija Države zahtjeva hitna intervencija na kontroliranom zbrinjavanju opasnih kemikalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nervoza i neizvjesnost kod radnika još je veća nakon održane sjednice Nadzornog odbora DINE na kojoj, nakon odustajanja turskog Caliskana, nije bilo konkretnih odluka o eventualnom novom investitoru. Donekle radnicima nadu daje informacija da su ipak pristigle tri ponude potencijalnih investitora: CRODUX; DEVON TRADING u suradnji sa dioničkim društvom CASSONA SE; i ponuda investitora koji do kraja postupka želi ostati anoniman.

Na sjednici je konstatirano da privremena mjera deblokade poslovnog računa u trajanju od 45 dana ističe 17.02.2013. godine, kada bi vijeće trebalo donijeti odluku o započinjanju postupka predstečajne nagodbe ili o eventualnom stečaju što je svakako dobro za radnike jer će konačno doznati svoju sudbinu, a dugotrajna agonija će biti prekinuta.

Radnici se još uvijek nadaju dobrom riješenju sa novim strateškim investitorom koji bi pokrenuo proizvodnju, i preuzeo tvrtku kroz postupak predstečajne nagodbe. Vremena više nema, ali kakvo god ono bilo, riješenje neće biti moguće bez isplate svih zaostalih plaća radnicima, zaključuje se u priopćenju Sindikata radnika Dine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara