Štrajk u tvornici 3. MAJ "Motori i dizalice": Obveza je po zakonu da nam se isplate plaće"

Štrajk u tvornici 3. MAJ "Motori i dizalice": Obveza je po zakonu da nam se isplate plaće"

Foto: 3maj.hr

RADNICI 3. MAJA 'Motori i dizalice', započeli su jutros štrajk i traže svoje četiri zarađene, ali neisplaćene plaće.

Tvornica 'Motori i dizalice', izdvojena je odlukom Vlade 2013. godine iz grupacije Brodogradilišta, a Državne agencije su dobile ulogu kadrovskog i financijskog rekonstruiranja ove tvornice. Danas radnici traže isplatu svih dugovanja i konačnu odluku vlasnika što želi od tvornice.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prema tome, obaveza je bila da provedu program rekonstrukturiranja do kraja, da osposobe tvornicu za prodaju i to je bilo dogovoreno do kraja godine, kao i da osiguraju redovitu isplatu plaća. Poslovi su ugovoreni. 11 i 12. mjesec ljudi su uložili jako velike napore, odradili su poslove, prekovremene i noćne smjene. Danas smo mi tvornica koja nije primila četiri plaće", rekla je glavna povjerenica SMH-IS-a Bosiljka Zlojutro.

Podsjetimo kako je tvornica u sto-postotnom vlasništvu države, stoga će štrajk trajati sve dok se ne isplati plaća za listopad prošle godine, ali istodobno riješi pitanje privatizacije društva.
 
"Neka se vlasnik pobrine za svoju imovinu, neka donese odluke što hitnije, a prvenstveno neka isplati radnicima plaće. Mi smo ipak poduzeće u 100 postotnom vlasništvu države, obaveza je i po zakonu je da nam se plaća isplati. Ova tvornica više raditi neće dok se ne podmire sva dugovanja", rekla je Bosiljka Zlojutro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara