Stranka ZA GRAD: Glasajte za slobodu, dakle protiv!

Foto: ZA GRAD

ZAGREBAČKA stranka ZA GRAD pozvala je građane da u nedjelju izađu na referendum i glasaju "protiv". Iako u se u svom programu zalažu za povećanje sudjelovanja građana u političkom odlučivanju, tvrdi da se u ovom slučaju radi o pokušaju diskriminacije jedne manjinske skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Zemlja je tim demokratičnija čim više građana sudjeluje u političkim procesima, ali jednako tako i čim se više štite manjine. U ovom slučaju, pod krinkom demokracije, odlučuje se o pravima manjina - a to je nedopustivo!” izjavio je Marko Gregović, supredsjednik stranke ZA GRAD.

U Stranci smatraju kako je postojeći zakon o referendumu manjkav. S jedne strane omogućuje ugrađivanje diskriminatornih odredbi u Ustav, dok, s druge strane onemogućuje uspješno provođenje važnih lokalnih referenduma, poput onog u Dubrovniku za Srđ.

“Pozivamo sve svoje članove, simpatizere i birače da u nedjelju 01.12.2013. izađu na referendum i glasaju PROTIV jer u ovom slučaju PROTIV znači za slobodu, za jednakost, za manjine. Također pozivamo predstavnike stranaka vladajuće koalicije i drugih stranaka da jasno i nedvosmisleno upute isti poziv svojim podržavateljima jer oko pitanja ljudskih prava ne treba politički kalkulirati, ma koliko im to bilo oportuno” zaključila je supredsjednica stranke Iva Kvakić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara