Strauss Kahn i Gusenbauer novi savjetnici srpske vlade: Gusenbauer radi za 1.900 eura

Foto: Guliver image/Getty images

KONTROVERZNI bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn te nekadašnji austrijski kancelar Alfred Gusenbauer biti će savjetnici srpske vlade, potvrdio je  za Radioteleviziju Srbije (RTS) prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić

Vučić je najavio da će Strauss-Kahn, osim njemu i premijeru Ivici Dačiću, biti savjetnik i novom ministru financija Lazaru Krstiću, a posao će mu biti i da pomaže Srbiji u reprogramiranju dugova.
 
"Već smo razgovarali, on nije bio sretan kad je vidio što ga čeka, ali je već ponudio nekoliko rješenja", rekao je Vučić za RTS.
 
Dominique Strauss-Kahn bio je francuski ministar financija i direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), bavio se odvjetničkim poslom, a ima reputaciju izuzetnog financijskog stručnjaka. Tijekom 2011. godine podnio je ostavku u MMF-u nakon što je optužen za seksualni napad na sobaricu u jednom njujorškom hotelu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srpski vicepremijer Aleksandar Vučić najavio je dolazak Alfreda Gusenbauera u Beograd za 20. rujna, što je nekadašnji austrijski kancelar i sam potvrdio beogradskim medijima. On će istoga dana na tiskovnoj konferenciji govoriti o svom angažmanu u srbijanskoj vladi.
 
Nakon detaljnih pregovora s prvim potpredsjednikom vlade Vučićem, dogovoreno je da Gusenbauer svojim znanjem, iskustvom, međunarodnim ugledom i kontaktima pomogne provođenje reformi i modernizaciju Srbije. Nekadašnji austrijski državnik savjetovat će Vučića i u vanjskoj politici i u procesu približavanja eurointegracijama. Gusenbauer će biti angažiran za iznos od 1.900 eura.
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara