Strava u Benkovcu: Bagerom rušili azil i zgnječili štence!

Foto: voxportal.hr

NA STRAVIČAN je način jutros u Benkovcu stradalo nekoliko štenaca. Zgnječili su ih radnici koji su došli srušiti nekadašnji azil za pse!

Nakon što je azil u Benkovcu zatvoren zbog nedostatka sredstava, brigu nad psima preuzela je Udruga Franjo Asiški. Članovi ove udruge o psima su se brinuli o svom trošku, sve do prije tjedan dana.

No, tada su, kako javlja zadarski Vox portal, na intervenciju veterinarske inspektorice Rajke Lesić psi su silom odvezeni u AS–Eko u Šibeniku. Radnici tvrtke Benković d.o.o. jutros su, opremljeni bagerom benkovačkog Vodovoda, došli srušiti azil.

"Kada su došli po pse ja sam otišao jer nisam mogao gledati kako ih odvode. Kad sam se vratio, našao sam zgnječene psiće kod ženke koju nisu odveli, a koja je toga dana oštenila",  kaže Dinko Ožaković, koji je vodio azil nakon što ga je preuzela Udruga Franjo Asiški.

"Došao sam rano ujutro kako bih nahranio pse i dao im piti i naišao sam na taj bager koji je počeo već rušiti sklonište. Zatražio sam pomoć od nadležnih u Gradu Benkovcu, ali mi nitko ništa nije htio odgovoriti. Tražio sam i od vozača bagera da mi pokaže radni nalog za bager na što mi je rekao kako nema ništa. Zvao sam Ivicu Erlića, direktora Benkovića, i Željka Katušu, pročelnika u benkovačkoj Gradskoj upravi, i tražio sam, ako već moraju rušiti, da mi barem daju par dana vremena da smjestim preostale pse negdje drugdje i da stignem uzeti ono što sam ja od svojih novaca uložio u te bokseve", kaže Ožaković.

Njegove molbe nisu uslišane. Psi koji nisu stradali u ruševinama azila prebačeni su u Šibenik. Ožaković kaže da je poznato da u skloništu AS-Eko uspavljuju pse, te ga je strah što će se s njegovim psima dogoditi ukoliko na vrijeme ne nađu udomitelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara