Stravična nesreća britanskih turista u Slanom: Traje borba za život majke i dječaka

Stravična nesreća britanskih turista u Slanom: Traje borba za život majke i dječaka

Foto: Nikša Klečak/Dubrovački dnevnik

TEŠKA prometna nesreća dogodila se jutros prije osam sati na magistrali na ulazu u Slano. Kako javljaju dubrovački mediji u nesreći su poginuli britanski državljanin i njegovo dvoje djece, dok su treće dijete i majka teško ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu. Nakon što su se liječnici borili za njihov život, zasad su oboje stabilno, ali i dalje u životnoj opasnosti. 

Glasnogovornica dubrovačke policije potvrdila je za Hinu kako su tri osobe u automobilu britanskih registracija poginule. U teškoj prometnoj nesreći smrtno su stradali 37-godišnji vozač i dvoje djece  dok su 34-godišnja putnica i treće dijete, s teškim ozljedama prevezeni u dubrovačku bolnicu gdje su zadržani na daljnjem liječenju, priopćila je dubrovačka policija.

Prema informacijama Dubrovačkog vjesnika do nesreće je došlo u zavoju iznad Banja. Osobni automobil britanskih registarskih oznaka navodno je prvo udario u bankinu, a zatim podletio pod kamion koji pripada cestarskoj službi i koji je vukao praznu labudicu. U bolnici je zbog šoka nakratko završio i vozač kamiona.

"Majka i dječak su i dalje u životnoj opasnosti, ali je njihovo stanje obećavajuće"

"Majka (34) i dijete (8) su u vrlo teškom stanju polutraume kolima Hitne pomoći dovezeni u našu bolnicu. Kod majke smo utvrdili unutarnje krvarenje i rupturu jetre te smo je žurno operirali. Kod djeteta je utvrđeno više teških ozljeda prsnog koša, glave i zdjelice te se, zajedno s majkom, trenutačno nalazi na Odjelu intenzivnog liječenja jer su vitalno ugroženi", rekao je Dubrovačkom vjesniku ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr Jerko Ferri Certić.

Nakon što je stabiliziran na Odjelu intenzivne njege u OB Dubrovnik, dječak je helikopterom prebačen u splitski KBC. "Radi se o modernijoj bolnici u kojoj će imati bolje uvjete, pogotovo ukoliko dođe do određenih komplikacija", rekao je Ferri Certić za Dubrovački dnevnik.

Neurokirurg Velimir Lupret rekao je za Dnevnik RTL-a da je majka stabilno, a dječak pri svijesti. "Dječak ima puno više opasnih ozljeda, ali dobro je što je pri svijesti, to je uvijek dobar znak. I dalje su u životnoj opasnosti, ali zasad je njihovo stanje obećavajuće", rekao je.

Vozač kamiona u šoku

Vozač kamiona Cesta Dubrovnik, 40-godišnji L. P.  u potpunom je stanju šoka nakon stravične nesreće. Ispričao je za Dubrovački dnevnik kako je vozač BMW-a  vjerojatno i zbog mokrog kolnika, izgubio kontrolu u jednom trenutku i odbio se u desnu stranu od rubnik i onda podletio direktno pod kamion. On i njegov suvozač su odmah pozvali Hitnu pomoć i iz automobila izvlačiti preživjele. "Prizor je bio stravičan", dodaje.

Naš je vozač u jakom šoku. Ne možete to ni zamisliti. Nema neke teže tjelesne ozlijede, samo je istraumatiziran i odmah su ga pustili kući", izjavio je upravitelj mehanizacije Cesta Dubrovnik Antun Knego koji je odmah nakon nesreće otišao u ambulantu u Slanom gdje je pregledan vozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lice mjesta izašli su policija, Hitna pomoć i vatrogasci.

Do deset sati promet je na tom dijelu Jadranske magistrale bio obustavljen. Nakon 10 sati promet je dozvoljen jednim trakom.

Vijest o tragičnoj pogibiji troje britanskih državljana objavili su i britanski Daily Mail te Mirror. Oni navode gdje se nesreće dogodila ikako je navodno došlo do nje, pozivajući se na izjave policije.

Kontaktirali su i britansko Ministarstvo vanjskih poslova koje im je potvrdila da znaju za nesreću te da su u kontaktu s lokalnim vlastima. "Na raspolaganju smo za daljnju pomoć", dodaju.


Foto: Dubrovački vjesnik


Foto: Nikša Klečak/Dubrovački dnevnik


Foto: Nikša Klečak/Dubrovački dnevnik


Foto: Nikša Klečak/Dubrovački dnevnik

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara