Stravična nesreća na Sveticama: Loborec drugooptuženi za pogibiju oca i njegovog osmogodišnjeg sina

Stravična nesreća na Sveticama: Loborec drugooptuženi za pogibiju oca i njegovog osmogodišnjeg sina

Ilustracija: Arhiva

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv vozača teretnog vozila Stjepana Brdarića (55) i Igora Loborca (26) jer su 4. prosinca 2012. godine, neopreznom vožnjom, u Zagrebu prouzročili smrt Patrika (8) i njegovog oca Darija Puljića (36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brdarića se tereti da je u jutarnjim satima 4. prosinca 2012. upravljao teretnim vozilom istočnom kolničkom trakom Ulice Svetice u smjeru sjevera i, olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, dolaskom do kućnog broja 26 c započeo skretanje u lijevo prešavši prednjim lijevim dijelom vozila na zapadnu polovicu kolnika, a da pritom nije propustio sva vozila koja su dolazeći iz suprotnog smjera zadržavali smjer kretanja.

Tom je prilikom Loborec, koji se Toyotom Celicom brzinom od 86,3 kilometara na sat vozio zapadnim kolničkim trakom Ulice Svetice u smjeru juga, pokušavajući izbjeći teretno vozilo, skrenuo u desno. Izgubio je nadzor nad Toyotom i prešao na istočnu polovinu kolnika gdje je u nekontroliranom kretanju u zanošenju u desno naletio na rubni kamen i prešao na nogostup naletjevši na pet metalnih stupića, kontejner za smeće, a potom i na Patrika i Darija Puljića koji su se kretali nogostupom. Obojica su zadobila višestruke i po život opasne ozljede od kojih su preminuli na mjestu nesreće", priopćeno je iz ODO-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara