Stručne službe MUP-a provode nadzor u Vukovaru, policajac Sabadoš nalazi se pod zaštitom zbog prijetnji

Stručne službe MUP-a provode nadzor u Vukovaru, policajac Sabadoš nalazi se pod zaštitom zbog prijetnji

Foto: Hina

STRUČNE službe MUP-a za nadzor su u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj i trebale bi utvrditi točne okolnosti pod kojima je u utorak ispred zgrade vukovarske policije došlo do fizičkog sukoba između Darka Pajčića i Roberta Horvata i policijskog službenika Saše Sabadoša, kad je Pajčić teže, a Sabadoš lakše ozlijeđen, potvrđeno je iz Ravnateljstva policije.

Riječ je o standardnoj proceduri koja se provodi kada u slučajevima u koje su uključeni i policijski službenici dolazi do uporabe sile ili nanošenja ozljeda, rekla je glasnogovornica Ravnateljstva Jelena Bikić. Potvrdila je i kako je Saši Sabadošu dodijeljena policijska zaštita nakon što su on i njegova obitelj postali izloženi prijetnjama i napadima s društvenih mreža. U obitelj je upućena i psihosocijalna služba, navela je Bikić.

Kazala je kako je prema nalazima iz bolnice, u tijelu Darka Pajčića izmjereno 3,48 promila alkohola u krvi.

Vukovarac uhićen zbog prijetnji policajcu koji se sukobio s Pajčićem

Zbog prijetnji policijskom službeniku koji je u utorak sudjelovao u sukobu s vukovarskim braniteljima Darkom Pajčićem i Robertom Horvatom nakon što su njih dvojica razbila dvojezičnu ploču na zgradu vukovarske policije, jučer je uhićen i pritvoren 47-godišnjak Vukovara, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nad njim je kriminalistička istraga i predan je pritvorskom nadzorniku, rekao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoj Džigumović.

Po izvorima iz braniteljskih udruga, riječ je o vukovarskom branitelju Zdravku Govorušiću.

Branitelji Darko Pajčić i Robert Horvat u utorak su razbili dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje Vukovar prilikom čega je došlo do fizičkog sukoba njih dvojice i policijskog službenika Saše Sabadoša, čiji je indentitet danas potvrđen na konferenciji za novinare vukovarskog HDZ-a. Pritom je Pajčić zadobio teže ozlijede i nalazi se na liječnju u KBC Osijek.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na današnjoj konferenciji za novinare, kao i vukovarski HDZ na svojoj konferenciji za novinare, izrazili su nezadovoljstvo reakcijom policije i policijskog službenika Sabadoša. Optužuju ga za prekomjernu i nepotrebnu uporabu sile i zamjeraju da je Darka Pajčića "napao iznenada s leđa te mu glavom udario u zid, nanijevši mu teške ozlijede".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara