Strujni udar iz podne rasvjete u Zadru ubio psa, dio Rive zatvoren za kupače

Strujni udar iz podne rasvjete u Zadru ubio psa, dio Rive zatvoren za kupače

Foto: Luka Gerlanc / Cropix

STRUJNI udar iz podne rasvjete u Zadru je ubio labradoricu Kiru, dok je njena vlasnica, 32-godišnja Maja Berber, lakše ozlijeđena.

Nesretna je Kira stradala nakon što je mokra izašla iz mora na zadarskoj Foši i nagazila na podnu rasvjetu koja osvjetljava bedeme. Njenu je vlasnicu strujni udar lakše ozlijedio pa je noć provela u zadarskoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dok se ne utvrde točne okolnosti nesreće, javna rasvjeta bit će ugašena. Kupanje na tom dijelu Rive do daljnjega je zabranjeno. Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra, sazvao je hitan sastanak sa stručnim službama i koncesionarom odgovornim za javnu rasvjetu.

"Grad Zadar je siguran grad u kojemu se redovito održava sustav javne rasvjete i nedopustivo je da se ovakav ili sličan slučaj ikada više ponovi", priopćeno je iz Kalmetinog ureda.

"Mi smo nakon osvježenja u moru krenule, kao i obično, Fošom. Kira je već bila prošla tu nesretnu svjetiljku i vratila se kad je mene struja stresla. Ona je stala na susjednu i u tom nas je trenutku udar bacio na pod. Mene i nju odgurnula je moja prijateljica, a ja sam nakon toga pokušala spasiti psa reanimacijom, ali bilo je kasno", izjavila je za HRT Maja Berber.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara