Studenti se žale na sve skuplje obrazovanje, Jovanović im odgovara: "Ma dajte, molim vas"

Studenti se žale na sve skuplje obrazovanje, Jovanović im odgovara: "Ma dajte, molim vas"

Foto: Hina

MINISTAR znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović odbacio je danas primjedbe studenata koji se bune da imaju sve skuplje, umjesto besplatnog obrazovanja, kazavši kako nikad do sada na tako kvalitetan način nije bila riješena obrazovna vertikala, kojom se osiguravaju jednake šanse za sve.

"Ma dajte molim vas", bio je Jovanovićev komentar novinarima na pitanje o primjedbama studenata.

Od kad je ova vlada preuzela upravljanje hrvatskom državom jedno od najkvalitetnijih rješenja koje smo donijeli tiče se osiguravanja da hrvatska postane društvo jednakih šansi za sve, a da bi to bila na prvom je mjestu obrazovanje, dodao je Jovanović u izjavi ispred Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nikad prije, naglasio je, nije na ovako kvalitetan način bila riješena cjelokupna obrazovna vertikala, od osnovnog obrazovanja, preko srednje škole do fakulteta.

Podsjetio je tako da je srednjoškolcima koji završe tri razreda osigurana mogućnost završavanja i četvrtog razreda te time polaganja mature i upis fakulteta.

Također, naveo je, osigurano je i sufinanciranje srednjoškolskog međumjesnog prijevoza, što prije nije bilo moguće, kao i to da svi studenti koji redovito ispunjavaju svoje obveze ne moraju platiti ni kune za svoje školarine.

Istaknuo je i da je pravilnikom o studentskoj prehrani osigurana kvalitetnija prehrana, a omogućeno je i da "u narednim godinama povećamo broj stipendija kako bi svi studenti, u skladu sa svojim materijalnim položajem, mogli dobiti veći broj stipendija i tako završiti fakultet".

"Prema tome, Vlada i Ministarstvo su primjer na koji način se osigurava da naša djeca mogu završiti najkvalitetnije škole i fakultete i na temelju toga, ako je moguće, dobiti posao i živjeti kvalitetno u Hrvatskoj", zaključio je Jovanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara