Sud u Beogradu oslobodio "zemunce" Luku Bojovića i Vladu Budalu optužbi za ubojstva

Sud u Beogradu oslobodio "zemunce" Luku Bojovića i Vladu Budalu optužbi za ubojstva

Screenshot: YouTube

SPECIJALNI sud u Beogradu prvostupanjskom presudom oslobodio je pripadnike zemunskog klana Luku Bojovića i Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala optužbi da su tijekom 2004. godine počinili nekoliko ubojstava. Istom presudom je Sretko Kalinić osuđen na 35, a Miloš Simović na 30 godina zatvora, javlja Blic.

U obrazloženju presude sudac Vladimir Mesarović rekao je da tijekom postupka nije dokazano da su Bojović i Milisavljević počinili djela koja su im optužnicom stavljena na teret. Njima je presuda izrečena u odsustvu, jer se Bojović i Milisavljević i dalje nalaze u zatvoru u Španjolskoj, gdje ih se tereti za sudjelovanje u ubojstvu Milana Jurišića Jureta.

Odvjetnici Luke Bojovića, kojeg se smatra liderom zemunskog klana, pozdravili su oslobađajuću presudu tvrdnjom da "još ima nade za srpsko pravosuđe".

"Sud je donio ispravnu odluku. Tužitelj nije uspio dokazati Bojovićevu krivicu i izjava Sretka Kalinića, kojom optužuje Bojovića za ubojstva, nije bila dovoljna", rekao je Bojovićev odvjetnik Borivoje Borović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara