Sudario se s gliserom i nestao u moru: Jakova traže već dva dana

Foto: FAH, Nestali.hr

I DALJE traje potraga za Jakovom Gelom (41) iz Okruga Gornjeg na Čiovu, koji je stradao i nestao u moru u subotu navečer, u sudaru glisera i vodenog skutera kojim je upravljao kod naselja Arbanija, doznaje se danas od splitskog Lučkog kapetana Davora Vidana.

U potrazi za Gelom sudjeluju dva broda Lučke kapetanije, jedno policijsko plovilo, tri ronioca i nekoliko turista koji su se svojim plovilima dragovoljno uključili u potragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iako uporno tragamo u akvatoriju Čiova do sada nemamo nikakvih rezultata. Potrage inače radimo tijekom dana, a današnju ćemo završiti tek dolaskom noći", rekao je za Hinu kapetan Vidan. Jakov Gelo je stradao nakon što se u subotu oko 20,30 sati vodenim skuterom na oko 400 metara od plaže Krčica sudario s gliserom, na kojem je bilo pet državljana Rusije i tri Hrvata.

Pretpostavlja se kako je prilikom sudara ozlijeđen te je izgubivši svijest nakon pada u more potonuo. Morska struje je njegov vodeni skuter odnijela dalje na pučinu gdje je pronađen, no za 41-godišnjim vozačem se i dalje traga. Potragu za Gelom je organizirala Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, a u nju se odmah uključila Lučka kapetanija i Postaja pomorske policije.

Neslužbeno se doznaje kako je na gliseru bilo pet državljana Rusije, te jedan putnik iz Hrvatske i dva hrvatska člana posade, dok je Gelo na skuteru bio sam i vozio je iz smjera Arbanije prema Kaštelima. Na gliseru su oštećenja na lijevoj, a na vodenom skuteru na desnoj strani.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara