Sudski vještak: Snimci razgovora Sabe i Budimir nisu naknadno dodavani šumovi

Foto: Hina

U TONSKOJ snimci razgovora bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, kojeg Uskok tereti za dva kaznena djela podmićivanja zastupnika, s HDZ-ovom vijećnicom Marijom Budimir nisu naknadno dodavani šumovi niti bilo koji drugi segmenti zvučnog zapisa.

Potvrdio je to na današnjem nastavku suđenja Sabi na osječkom Županijskom sudu sudski vještak za informatiku i telekomunikacije Miroslav Bača, odgovarajući na upite Sabina odvjetnika Ante Nobila o šumovima koji se pojavljuju na početku i kraju zvučnog zapisa, kojeg je tajno snimila vijećnica Budimir.

Vještak nije mogao precizno odgovoriti što je uzrok spomenutim šumovima, jer snimak nije nastao u laboratorijskim uvjetima te je na šum mogao utjecati jako velik broj raznih faktora, ali u potpunosti isključuje mogućnost da su snimci koju je analizirao naknadno dodavani šumovi.

Vanja Sabo: S Zekom sam razgovarala zadnji put prije pet godina

Okrivljenikova kćerka Vanja Sabo u svom je svjedočenju osporila iskaz svjedoka Denisa Zeke koji je na jednom prethodnih ročišta ustvrdio da je Sabo od njega tražio da promijeni iskaz i izjavi da je samoinicijativno, a ne na njegov nagovor, odlučio razgovarati s Marijom Budimir da prijeđe u SDP.


Svjedokinja je ustvrdila kako nije istina da je bila u službenom automobilu svoga oca te da je iz toga automobila pozvala Zeku da razgovara s njenim ocem jer je, kazala je, sa Zekom zadnji put razgovarala prije pet godina.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Zorka Fumić uložila je primjedbu na dio iskaza u kojem svjedokinja govori o kontaktima sa Zekom, smatrajući da je neistinit i pristran u korist okrivljenika.

Na današnjem ročištu nije se pojavio predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak, koji je trebao biti ispitan kao svjedok, a koji je sudu priložio psihijatrijski nalaz iz kojeg proizlazi da je tjeskoban i napet, pa mu liječnik preporučuje odmor i izbjegavanje stresa.

Sudsko vijeće utvrdilo je kako je svjedok jučer imao jednosatno gostovanje na jednoj lokalnoj televiziji, pa stoga nije prihvatilo liječnički nalaz kao opravdanje za nedolazak na sud i odlučilo ga je prisilno dovesti na iduće ročište, 28. kolovoza, kada se očekuje iznošenje Sabine obrane i završni govori stranaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara