Sumnjive čak 24 privatizacije: Vučić najavio nova uhićenja biznismena i političara u Srbiji

Sumnjive čak 24 privatizacije: Vučić najavio nova uhićenja biznismena i političara u Srbiji

Foto: rts.rs

SUDEĆI po najavi Aleksandra Vučića, vrlo je vjerojatno da bi još neki od srpskih biznismena i političara mogli Miroslavu Miškoviću, vlasniku Delta holdinga, praviti društvo u pritvoru. Jer popis od 24 sporne privatizacije je poduži, kao i sumnja i broj onih koji su umiješani.

Vučić najavljuje istrage 24 privatizacije velikih gospodarskih subjekata u Srbiji koje su, kako mediji navode, po mnogočemu sporne i nezakonite. Među ostalima, mediji kao sporne spominju privatizacije Mobtela, Luke Beograd, Večernjih novosti, Srboleka, Galenike..., javlja Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Privođenje Miškovića, kako kaže Aleksandar Stevanović iz Centra za slobodno tržište, ukazuje na to da se vlast počela ozbiljno baviti posljedicama korupcije. Spominju se imena Predraga Bubala, Mlađana Dinkića, Olivera Dulića, Velimira Ilića i drugih političara.

Jedan od onih čije se ime spominje u jednoj od spornih prodaja i nekadašnji ministar, koji nije htio da mu se ime spominje u medijima, kaže da država mora, bez obzira na to tko je na vlasti, obavljati kontinuiranu kontrolu tamo gdje postoji sumnja da je državni novac pronevjeren.

"Samo će tako sve imati smisla", kaže on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara