Sustav e-Građani zabilježio preko 151 tisuću registracija

Sustav e-Građani zabilježio preko 151 tisuću registracija

Foto: uprava.hr

SUSTAV e-Građani, koji je javnosti predstavljen u lipnju ove godine, u prvih sedam mjeseci zabilježio je preko 151 tisuću registracija.

Izdano je 97.993 vjerodajnica ePass, 26.651 vjerodajnica mToken, 7500 vjerodajnica AAI@EDUhr, a vjerodajnica HZZO pametna kartica je korištena od strane oko 100 korisnika (ovu karticu posjeduju samo zaposlenici u zdravstvenom sustavu).

Najnovije e-usluge koje su dodane sustavu su e-Savjetovanje i Kalkulator doplatka za djecu. Usluga e-Savjetovanje omogućuje sudjelovanje korisnika u procesu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koje provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta u skladu sa Zakonom o procjeni učinaka propisa, a usluga Kalkulator doplatka za djecu omogućuje građanima da putem ove aplikacije izračunaju  uvjet dohodovnog cenzusa, pripadajuću svotu doplatka za djecu ovisno o  utvrđenom cenzusu i dodatak za treće i četvrto dijete prema odredbama Zakona o doplatku za djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sustavu e-Građani trenutno je dostupno osamnaest elektroničkih usluga na koje su se građani ukupno prijavili 1.309.817 puta. Broj korisnika koji su barem jednom izvršili prijavu na neku e-uslugu u sustavu e‑Građani s bilo kojom vjerodajnicom iznosi 101.065.

Najčešće korištena e-usluga u prvih sedam mjeseci je Osobni korisnički pretinac kojoj su korisnici pristupili 361.733 puta, a svoj Osobni korisnički pretinac otvorilo je 59.020 korisnika.

Ove godine mogu se očekivati i nove usluge. Među njima je u e-usluga MUP-a koja će služiti za dohvat elektroničkog zapisa o prebivalištu, boravištu i vlasništvu vozila. Očekuje se i usluga e-Recept

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara