Sutra besplatno posjetite Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu

Sutra besplatno posjetite Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu

Screenshot: Službene stranice

POVODOM Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu koji se održava sutra, ulaz u muzej na Zrinjevcu bit će besplatan tijekom cijelog dana. Toga dana Arheološki muzej obilježava obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida. Posjetitelji mogu razgledati stalni postav u koji je vraćen portret carice Plautile -popularne Solinjanke, jedan od najljepših ženskih portreta rimske kamene plastike.

U posebnoj sobi egipatske zbirke može se pogledati i glasovita Zagrebačka mumija sa Lanenom knjigom - najdužim natpisom na etruščanskom jeziku, a svega nekoliko prostorija dalje posjetitelje očekuje Vučedolska golubica, vjerojatno najpoznatiji pojedinačni arheološki nalaz u Hrvatskoj. Uz nju je za ovu prigodu postavljen 3D pisač na kojem posjetitelji mogu vidjeti ispis malog 3D modela u boji kojeg mogu besplatno uzeti sa sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbom Frankopanski kaštel javnosti se predstavlja stari grad Novigrad na Dobri, značajan arheološki i kulturno-povijesni spomenik, koji je provedbom arheoloških i konzervatorsko-restauratorskih radova tijekom posljednjih desetak godina ponovno došao u središte pažnje stručne javnosti.

Izložbenim projektom Zlato i srebro srednjeg vijeka mogu se razgledati neki od najvrednijih predmeta hrvatske kulturno-povijesne baštine pohranjene u srednjovjekovnoj zbirci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara