"Sve ću vas zapaliti, gotova si!": Zbog prijetnji bivšoj dobio gotovo tri godine zatvora!

Foto: Ilustracija

SUDAC splitskog Općinskog suda Dinko Mešin na gotovo tri godine zatvora osudio je Ž. K. koji učestalo prijeti bivšoj supruzi. Mešin ga je kaznio za tri kaznena djela, opozvao uvjetnu kaznu i kad se sve zbroji Ž. K. će imati dovoljno vremena da u hladu ćelije dobro porazmisli isplati li se nastaviti s prijetnjama.

Osim ove presude, Ž. K. je osuđen još u dva slučaja, na šest i osam mjeseci zatvora, zbog sličnih kaznenih djela, što je sudac Mešin imao u vidu kada je odmjeravao odluku o sankciji.

Sve će zaklati, zapaliti...

Ispada da okrivljeni stalno prijeti bivšoj ženi. Bilo je tako i za posljednji Božić. Nazvao je u kuću njezinih roditelja te joj rekao: "Sve ću vas zapaliti. Vidjet ćeš u što ću vam pretvoriti Božić." Potom ju je nazvao na mobitel te poručio sljedeće: "Sve ću vas zapaliti. Gotova si. Pobit ću vas, pazi di šetaš."

Pitanje je koliko će ozbiljno presudu shvatiti okrivljeni jer je u veljači 2012. godine preko mobitela zaprijetio bivšoj da će je izrezati nožem, zapaliti auto te da ga uopće nije briga ni za sudstvo, ni za policiju. Mjesec dana kasnije čula je sljedeće: "Samo se usudi otići na policiju. Zaklat ću tebe i članove tvoje obitelji, kao i sve koji se budu s tobom družili."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara