Svećenik koji je štitio šatoraše: "Stanari cmizdre zbog crkve u parku, treba provesti lustraciju"

Svećenik koji je štitio šatoraše: "Stanari cmizdre zbog crkve u parku, treba provesti lustraciju"

Foto: Facebook

PATER Ivan Ike Mandurić, svećenik koji je šatorašima pružio zaklon nakon što su se prošle godine na Markovu trgu sukobili s policijom, danas se na svom Facebook profilu obrušio na građane i stanare zagrebačkog naselja Savica koji se protive izgradnji crkve u jedinom uređenom parku u naselju u kojem je i dječje igralište.

Šatoraškom svećeniku smeta "cmizdrenje stanara"

"Sve zgrade u kojima žive stanari grada Zagreba, izgrađene su na zelenim površinama. Na kakvim drugim? Nisu valjda na crvenim. Milijuni metara kvadratnih.

A onda, stanari zgrada koje su izgrađene na zelenim površinama, arlauču, cmizdre, kolutaju očima jer će se i Crkva u Trnju izgraditi - pazi molim te - na zelenoj površini. Kao što je to i njihov soliter. Pa na kakvoj drugoj, brate mili? Možda je rješenje da zelenu površinu najprije ofarbamo boju asfalta?

Da, naravno: problem je u tome sto stiže sakralna građevina koja daje dušu kvartu. Netrpeljivost i prezir prema Crkvi. Samo to je problem.

Sve dok ne bude lustracije bit će ovakvih podvala. Da je i sto godina prošlo od komunizma, i onda bih bio za to da se lustracija provede", napisao je Mandurić koji prema svemu sudeći ne razumije razliku između neuređene zelene površine i uređenog parka.

Mandurić i Bandić lustrirali bi sve koji se ne slažu da se zbog crkve uništi park

Šatoraški svećenik svojim se Facebook statusom o netrpeljivosti prema crkvi i potrebi lustracije pridružio retorici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je prosvjednike protiv gradnje crkve usred parka nazvao komunistima, iako je sam bio član i funkcioner Saveza komunista Hrvatske.

Podsjetimo, i Kaptol i Bandić inzistiraju na gradnji crkve, župnog dvora, garaže, parkirališta i pristupne ceste koja bi zauzela gotovo trećinu parka, iako samo stotinu metara dalje postoji alternativna lokacija na kojoj bi se mogla graditi crkva.

Ali Kaptol to ne želi pa umjesto toga gura crkvu među zgrade i uništava jedni uređeni i pošumljeni park na zagrebačkoj Savici, jer, kako kaže šatoraški svećenik, "crkva daje dušu kvartu".

S njim se ne slažu stanovnici tog zagrebačkog naselja i građani okupljeni u inicijativu "Čuvamo naš park" koji smatraju da njihovu kvartu dušu daje park u kojem se igraju djeca, a ne betonizirana crkva. Unatoč tome ne protive se izgradnji crkve u kvartu, samo ju ne žele na toj lokaciji.

No, Crkva osim što siluje izgradnju svoje građevine upravo u parku, sada bi, izgleda, stanare koji tamo žive i lustrirala kako bi se ovi pomirili s činjenicom da im Bandić i Kaptol žele uništiti park da bi zadovoljili svoje apetite.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara