Svećenika kod Bihaća ubila trojica maloljetnika: Najmlađi je sin žene koja je čistila župni ured!

Svećenika kod Bihaća ubila trojica maloljetnika: Najmlađi je sin žene koja je čistila župni ured!

Foto: ubozavalje.blogspot.com

"ZA UBOJSTVO se sumnjiče trojica maloljetnika, jedan hrvatske i dvojica bošnjačke nacionalnosti, a motiv je koristoljublje! Također, kako saznajemo, jedan od maloljetnika, najvjerojatnije i direktni počinitelj zločina je sin Marije Dujmović, žene koja je čistila crkvu i župni ured", donosi najnovije detalje ubojstva  78-godišnjeg katoličkog svećenika, don Mile Ivančića u župi Zavalje kod Bihaća, današnje izdanje sarajevskog dnevnika "Dnevni avaz". 
 
Policija je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdila da su trojica maloljetnika, u dobi od 15, 16 i 17 godina, osumnjičeni za ubojstvo katoličkog svećenika don Mile Ivančića, koje se dogodilo u petak navečer u župnom uredu župe u Zavalju nedaleko Bihaća.

Kako je potvrdila policija, najmlađi počinitelj je hrvatske nacionalnosti, dok su ostala dvojica bošnjačke nacionalnosti. Policija pretpostavlja da su trojica mladića u petak pričekali svećenika ispred župe s namjerom da ga pokradu te su, kada je don Ivančić stigao u župni ured, ušli s njim te ga izboli nožem, a zatim i zatukli kamenom.

Nakon ubojstva su pobjegli, ali su se planirali vratiti u župni ured i uzeti novac. U tom naumu spriječili su ih mještani koji su ih vidjeli kako šeću u blizini župnog ureda. Tijelo župnika drugog je dana, oko 14.15 sati, pronašla majka najmlađeg osumnjičenog za ubojstvo, a ujedno i čistačica u župnom uredu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dujmović je leš don Mile Ivančića ugledala kada je zajedno sa sinom otključala župni ured. Ubijeni je ležao na lijevom boku krvave glave. Ona je odmah zločin prijavila policiji, vjerojatno ni u snu ne sluteći umiješanost svog sina", prenosi Avaz izjave policijskih dužnosnika.
 
Trojici osumnjičenih prijeti zatvorska kazna u trajanju i do deset godina.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara