TIH poručio Kolindi: Budite odgovorni, jer vam mnogi birači nisu dali svoj glas!

TIH poručio Kolindi: Budite odgovorni, jer vam mnogi birači nisu dali svoj glas!

Foto: FAH

TRANSPARENCY International Hrvatska (TIH) zahvalio je svim biračima koji su izvršili građansku odgovornost glasajući na predsjedničkim izborima, predsjedničkim kandidatima koji su se natjecali te Kolindi Grabar-Kitarović od koje očekuje "odgovornost pobjednice".

"Izlaskom na izbore građani su pokazali da imaju građansku odgovornost i da znaju što znači snaga svakog pojedinačnog glasa, bez obzira za koga su glasovali. Izbornim gubitnicima ostaje prihvatiti volju onih građana koji su izašli na birališta, te poštivati demokratski poredak i unaprijed poznata pravila natjecanja", ističe TIH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocjenjuje kako je sada "teret političke odgovornosti" na izbornoj pobjednici.

"Mnogi nisu izašli na birališta"

"Njena je obaveza da bude predsjednica svih građana, bez diskriminacije, posebno vodeći računa da mnogi građani nisu izašli na birališta, te da joj veliki broj birača nije dao svoj glas", naglašava TIH.

U takvoj situaciji, dodaje TIH, s pravom očekujemo snažne moralne kvalitete i integritet, pojedinačnu osobnost, vještinu i znanje dobrog upravljanja te poštivanje Ustavom zacrtanih ovlasti i diobu vlasti, kao temelja stabilnosti našeg demokratskog poretka.

"Očekujemo državnicu koja će poticati pozitivne društvene vrijednosti, dobrotu, povjerenje a osobito poštenje. Nadamo da će njen svakodnevni rad i prioritet biti borba protiv korupcije-prevencijom, da se u javnosti ne bi stvorio dojam da se ona provodi selektivno kako bi se diskreditirali politički protivnici. Svi građani Hrvatske zaslužuju bolji, pravedniji i pošteniji život, a do njega je moguće doći ako vjerujemo da se kao društvo možemo promijeniti", poručuje predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara