Tajfun "Bopha" obrušio se na Filipine: Najmanje 43 mrtvih, 40.000 evakuiranih, tisuće bez struje

Tajfun "Bopha" obrušio se na Filipine: Najmanje 43 mrtvih, 40.000 evakuiranih, tisuće bez struje

Ilustracija: AFP

VIŠE OD 40.000 ljudi evakuirano je i preseljeno u skloništa nakon što je jug Filipina dana ujutro pogodio snažan tajfun "Bopha". Tajfun se na otok Mindanao obrušio danas rano ujutro, noseći sa sobom obilnu kišu i vjetrove koji pušu i do 210 kilometara na sat, javlja BBC. Najmanje su 43 osobe u oluji poginule, a tisuće su ostale bez električne energije. Promet je u tom dijelu zemlje u potpunosti paraliziran.

"Bopha" je pogodio Filipine svega godinu dana nakon što je snažni tajfun "Washi" na jugu Filipina usmrtio više od 1.500 ljudi. Predsjednik Benigno Aquino pozvao je jučer stanovnike da shvate upozorenja meteorologa ozbiljno te da se napuste svoje domove i sigurnost potraže u skloništima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo bi mogao biti najsnažniji tajfun u našoj zemlji ove godine, ali možemo spriječiti katastrofu ako se budemo držali zajedno i pomagali jedni drugima", kazao je predsjednik Aquino.

Policija, vatrogasci i spasioci su na terenu te se pokušavaju probiti do kuća u najteže pogođenim područjima, a strahuje se da će broj smrtno stradalih tijekom dana porasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara