Tajfun i potres u Japanu: Jedna osoba poginula, 13 ozlijeđenih

Video: YouTube (AFP)

TAJFUN Halong odnio je u nedjelju u zapadnom Japanu jedan ljudski život, a ozlijeđeno je još 13 ljudi, dok u potresu magnitude 6 stupnjeva koji se dogodio u moru kod sjeverne obale Japana nije bilo žrtava.Zbog tajfuna Halong vlasti su proglasile najviši stupanj uzbune i evakuirale 1,6 milijun ljudi. Jaka kiša i vjetar uzrokovali su velike poteškoće u prometu na početku turističke sezone.

Jednog muškarca odnijela je bujica u prefekturi Gifu i kasnije je umro u bolnici, a u prefekturi Wakayami nestao je jedan surfer, objavila je nacionalna televizija NHK, dodajući da je ozlijeđeno 33 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkazano više od 200 letova

Otkazano je više od 200 letova, kao i nekoliko linija superbrzih vlakova. Tajfun bi se trebao nastaviti kretati prema sjeveru i prijeći preko najvećeg japanskog otoka Honshua. U istočnom Japanu, uključujući Tokio, očekuje se oko 40 centimetara kiše i jaki vjetrovi.

Uz to, potres magnitude 6 stupnjeva dogodio se u nedjelju u moru kod sjeverne obale Japana, objavio je Američki institut za geofiziku (USGS). Potres se dogodio u 12,43 sati po mjesnom vremenu u Tihom oceanu, sjeverno od prefekture Aomori, na dubini od 37 kilometara.

Izvješća o šteti i žrtvama još nema i nije izdano upozorenje na tsunami. Prefektura Aomori se nalazi gotovo 600 kilometara sjeveroistočno od Tokija. Potres magnitude 6 stupnjeva pogodio je u svibnju Tokio, pri čemu je ozlijeđeno 17 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara